Honor kalp atış hızını ölçen kulaklık modelini duyurdu

Honor dünyanın ilk kalp atış hızı ölçebilen kablolulu kulaklık modeli Clear'ın tanıtımını resmi olarak gerçekleştirdi.

Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan ve Huawei'nin alt markası olarak karşımıza çıkan Honor firması ilginç bir detayı içeren kulaklık modelini duyurdu. Dünyanın ilk kalp atış hızı ölçebilen kablolulu kulaklık modeli olarak karşımıza çıkan Honor Clear isimli kulaklık modeli, ayrıca Hi-Res ses sertifikasıyla birlikte karşımıza çıkıyor.

Kalp atış hızı ölçümünü gerçek zamanlı olarak gerçekleştirebilen kulaklık modelinin sağ kulaklığa takılan modeli üzerinde özel sensör yer alırken kalp atış hızı bu sensör üzerinden test ediliyor. Şirket bu kulaklığın gelişiminde Çin Bilimler Akademisi Psikoloji Enstitüsü ile birlikte ortaklaşa olarak çalışırken, bu kulaklık modelindeki asıl amacın tüketicilerin yaşadığı psikolojik stres düzeyini ölçmek olduğunu belirtebiliriz.

Honor Clear isimli bu kablolu kulaklık modeli Huawei ile Honor markalı cihazlarda çok daha işlevsel bir yapıyı içerirken, Huawei Healt uygulamasıyla birlikte ayrıcalıklı olarak çalışıyor. Bu kulaklık modeli sadece firmaya ait olan akıllı telefonlarla değil, tüm Android işletim sistemli akıllı telefonlarıyla çalışabiliyor. 

Şirketin bu kulaklık modelini iOS işletim sistemli cihazlarla uyumlu hale getirip getirmeyeceği de bilinmezken, kulaklıkların sunduğu ses kalitesininde oldukça güçlü olacağı belirtiliyor. Kulaklıkta kullanılan malzemeler uzun süreli kullanımda bile rahatsızlık sunmayacakken, yeni kulaklığın fiyat etiketi ise 19.99 dolar olarak belirlenmiş.

Şimdilerde sadece beyaz renk seçeneğine sahip olan Honor Clear isimli kablolu kulaklık modeli, ilerleyen dönemlerde farklı renk seçeneklerine de sahip olabilir.

Whatsapp