Honor 8X Max İçerisinde Snapdragon 660 İşlemcisi Bulunacak

Honor'un büyük ekranlı yeni akıllı telefonu Honor 8X Max modelinin içerisinde sürpriz bir şekilde Snapdragon 660 işlemcisinin kullanılacağı ortaya çıktı.

Çinli Huawei'nin alt markası olan Honor, yeni orta seviye akıllı telefonları Honor 8X ve Honor 8X Max modellerini 5 Eylül'de resmi olarak düzenleyeceği bir etkinlik ile duyuracak. Telefonların tanıtımına az bir süre kala cihazlarla ilgili özellik ve tasarım detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Şuana kadar telefonlarda hangi işlemcilerin kullanılacağı kesin olarak bilinmiyordu. Bugün ortaya çıkan bir performans testi sonucu Honor 8X Max modelinde sürpriz bir işlemcinin kullanılacağını ortaya çıkardı. Çin'in en popüler sosyal medya platformu Weibo üzerinden yapılan paylaşımda yeni Honor cihazının bir performans testi sonucu gösterildi. Performans testi uygulamasında cihazın aldığı puanlar görülürken en dikkat çekici taraf ise kuşkusuz telefonun kullandığı işlemci oldu. Honor 8X Max, 2.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 660 işlemcisini kullanacak.

Ayrıca paylaşılan ekran görüntüsünde telefonun 4 GB RAM ve 2244 x 1080 piksel çözünürlüğünde ekran paneline sahip olacağı açık bir şekilde görülüyor. Oppo tarafından su damlası adı verilen tek ön kameralı çentikli tasarımın Honor 8X serisinde kullanılacağını daha önceki sızıntılar sayesinde öğrenmiştik. O sebeple cihazın ekran çözünürlüğü biraz farklı gelebilir.

Performans testinde listelenen Honor 8X Max'ın 7.12 inç gibi devasa bir ekran paneli kullanması bekleniyor. Diğer taraftan normal Honor 8X'de ise daha küçük bir ekran panelinin kullanılacağı düşünülüyor. Ayrıca Honor 8X modelinde çift arka kamera, parmak izi okuyucu ve 4900 mAh kapasiteli pil gibi donanım özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Whatsapp