Honor 7X, En Uygun Fiyatlı 18:9 Ekrana Sahip Akıllı Telefon Olabilir

Teknik özellikleri internete sızdırılan Huawei Honor 7X, sahip olduğu 18:9 ekranı ile bu özellikteki en uygun fiyatlı akıllı telefon olarak piyasaya sunulacak.

Honor 7X, cihazların çevirimiçi satılması ve diğerlerinden daha düşük fiyatlarla mükemmel özellikler sunması ile tanınan Huawei'nin alt markası Honor'un sunacağı yeni ekonomik akıllı telefon olacak. Ve son olarak yeni Huawei Honor 7x, Çin sertifikasyon kurumu TENAA üzerinde tüm özellikleri ile ortaya çıktı. 

Daha önceki söylentilerde, Honor 7X'in 6 inçlik bir ekrana sahip olacağı, ancak selefi olan 5.5 inç Honor 6X'den daha büyük bir gövdeye sahip olmayacağı iddia ediliyordu. Bu, Honor 7X'in 18:9 en boy oranına sahip ekranı ile Honor 6X'deki ekrandan daha az çerçevelere sahip olması sayesinde mümkün olacak. Bu ekran aynı zamanda, yeni Honor 7X'in Honor 6X'ten biraz dar, ancak daha uzun olmasına neden olacak. 

Honor 7X'in özelliklerine aşağıdaki tabloda hızlıca bir göz atabilirisiniz:

Özellik Honor 7X
Platform Android 7.0 Nougat
Ekran 5.93-inç 2160×1080 pixel, 18:9 en-boy oranı 
Boyutlar 156.5 x 75.3 x 7.6mm, 165 gram ağırlık 
Yonga Seti Kirin, 4GB RAM
kamera  Arka: 16MP ana kamera, 2MP derinlik kamerası
Ön: 8MP
Depolama  64GB dahili depolama alanı + microSD
Batarya 3,240 mAh
Ekstra Özellikler  18:9 en-boy oranlı ekran 
Parmak İzi Tarayıcı 


Honor 7X'in siyah, altın ve mavi olmak üzere üç renk versiyonu ile piyasaya sunulması bekleniyor. Cihazın, belirgin anten hatları ve arka panel görüntüsü dikkat alındığında İPhone 6'ya oldukça fazla benzediğini söyleyebiliriz. 

Honor 7X'in Huawei ve Honor akıllı telefonlarının imza özelliği olan EMUI arayüzü üzerinde çalışması bekleniyor. EMUI arayüzü oldukça iyi bir performansla ön plana çıkıyor ancak aynı zamanda derinlemesine özelleştirmeleri ile stock Android'inden çok fazla farklılık arz ediyor.

Honor 7X, ilk olarak sadece Çin'de piyasaya sunulacak ancak daha sonra sildiler pazarlarda da yerini alması bekleniyor. Honor 7X'in Asya pazarları için başlangıç fiyatının 270$ olacağı, daha üst seviye olan 4GB RAM'e sahip versiyonun ise 315$ fiyat etiketi ile satışa sunulacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp