Honor 10 GT, GPU Turbo Teknolojisi ve 8 GB RAM ile Duyuruldu

Honor, amiral gemisi Honor 10'un geliştirilmiş özelliklere sahip yeni versiyonu Honor 10 GT modelini resmiyete kavuşturdu.

Huawei’nin GPU Turbo teknolojisinin geçtiğimiz ay piyasaya sürülmesinden sonra, Çinli şirket performans artırıcı yazılımın yaz boyunca çeşitli cihazlara sunulmaya başlayacağını duyurdu. Ancak, teknolojiye daha da yoğun bir şekilde odaklanan Huawei'nin alt markası Honor, GPU Turbo teknolojisinden de yararlanan Honor 10'un yeni bir versiyonunu duyurdu. 

Honor 10 GT olarak adlandırılan yeni cihaz, normal modele göre nispeten az sayıda değişiklik getiriyor ve müşterilere yeni bir şey sunma çabasından ziyade, Honor akıllı telefonların oyun yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan bir pazarlama stratejisi gibi görünüyor. Ancak cihaz, 8GB RAM'e sahip olarak bellek tarafında önemli bir yükseltme içeriyor ki bu, ileride Huawei'nin de 8GB RAM'e sahip bir cihazı sunabileceği anlamına geliyor. Nisan ayında piyasaya sunulan Honor 10 ise 4GB ve 6GB RAM seçeneklerine sahipti. RAM dışında diğer tüm özellikler ise aynı kalıyor. 

Honor 10 GT, standart modelle aynı olan 5.84 inçlik üstte bir çentiğe sahip ekran ve Kirin 970 yonga setine sahip. Kamera özellikleri tarafında da bir değişiklik yok ve 16MP ana sensöre ek olarak 24MP ikincil kameradan oluşan çift arka kamera kurulumu ve ön tarafta da 24MP selfie kamerası yer almaya devam ediyor. 

GPU Turbo teknolojisi ile donatılan tüm akıllı telefonlarda olduğu gibi, Honor 10 GT'yi satın alanlar da oyun oynarken % 60'lık bir performans artışı bekleyebilirler, ancak ekstra RAM, normal modelle karşılaştırıldığında sonuçları daha da iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ancak standart Honor 10 modelinin de söz konusu performans yazılımını güncelleme olarak alacağını belirtmek gerekir. 

Son olarak, Honor 10 GT modelinin fiyatı henüz açıklanmadı ancak cihaz 24 Temmuz tarihinde Çin'de satışa sunulacak. Uluslararası satış için ise henüz bir detay verilmedi. 

Whatsapp