HongMeng İşletim Sisteminin Android İşletim Sisteminden Daha Hızlı Olacağı Söyleniyor

Huawei'nin en önemli isminden gelen açıklamalara göre şirketin kendi geliştirdiği HongMeng OS işletim sistemi Android işletim sisteminden çok daha hızlı olacak.

Huawei'nin kapalı kapılar ardında kendi mobil işletim sistemini geliştirdiği gerçeği artık pekte gizli bir durum değil. ABD ile yaşanan sorunlar sonrasında kendi işletim sistemini yıllardır geliştirdiğini açıklayan Çinli şirket yakın zamanda resmi duyuru yapmaya hazırlanıyor.

Ağustos ayı içerisinde Çin'de bir etkinlikte resmi olarak HongMeng işletim sistemini duyurmaya hazırlanan şirket şimdilerde kullanıcıları heyecanlandıracak birtakım açıklamalar yapıyor. Şirketin CEO'su ve kurucusu Ren Zhengfei yakın tarihli bir röportajında HongMeng işletim sisteminin Google’ın Android ve Apple’ının macOS işletim sistemlerinden çok daha hızlı olacağından ve daha geniş bir uygulama desteğine sahip olacağından bahsetti.

Android işletim sisteminin genellikle akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılmasına rağmen, Huawei CEO'su işletim sisteminin yönlendiriciler, tabletler, bilgisayarlar ve veri merkezlerinde de kullanılabileceğini açıkladı.

Ayrıca CEO yeni işletim sisteminin piyasaya çıktıktan sonra akıllı ev cihazları ve otonom araçlar gibi birçok farklı nesne ile uyumlu olarak çalışabileceğinden bahsetti. Öyle görünüyor ki yıllardır piyasayı Android ile elinde bulunduran Google zorlu bir rakip ile karşı karşıya kalacak. Halihazırda Android işletim sistemini kullanan Huawei'nin yakın zamanda başta giriş seviyesi cihazlar olmak üzere HongMeng OS kullanması bekleniyor.

Whatsapp