HomePod'u stüdyosunda ağırlayan iFixit, parçalarına ayırdı

iFixit stüdyolarına konuk edilen Apple'ın geliştirdiği akıllı hoparlör modeli HomePod, sadece 1 puanlık tamir edilebilirlik puanına layık görüldü.

Teknoloji dünyasının en önemli firması olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, akıllı cep telefonu, akıllı saat, tablet bilgisayar ve kablosuz kulaklık sektöründeki başarıları ardından yüzünü şimdilerde ise akıllı hoparlör pazarına çevirdi. Geçen yıl tanıtılan ve son kullanıcı tarafından merakla beklenilen HomePod modelinin satışlarına kısa süre öncesinde başlanılırken, bu akıllı hoparlör modeli iFixit stüdyosunda ağırlanıldı.

Sektörde kimileri tarafından övgü dolu sözlerle adından söz ettiren ve kimileri tarafından ise beğenilmeyen HomePod modeli, tam anlamıyla sektörde beğenildi diyemeyiz. Özellikle son dönemde yayınlanan haberle birlikte HomePod'un tamir durumunda değişim masrafı fiyatına çok yakın olarak açıklanılırken, iFixit'in yayınladığı rapora göre bu fiyatın neden yüksek olduğunu açıkça görmekteyiz.

Parçalarına ayrılan cihazın tamir edilebilirlik puanı sadece 1 olarak belirlenirken, bunun sebebinin ana nedeni olarak ise HomePod'da kullanılan çok güçlü yapıştıcılar gösteriliyor. Bu güçlü yapıştırıcılar olası bir tamir işlemi halinde cihazın parçalarının kırılmasına sebep olabiliyor. Onarım el kitabı olmadan ürünü bir servisin tamamıyla açmasının mümkün olamadığını söyleyen iFixit, ancak düşme ve sıvıya karşı oldukça dayanıklı olduğundanda bu raporda söz etmiş.

Ancak cihazı açtıktan sonra içerisinde kablo karmaşıklılığının olmadığını ve sadece iletkenler üzerinden bağlantılar kurulduğunu sizlere belirtelim. 

Whatsapp