HomePod Yazılımı, İPhone 8 Özelliklerine Işık Tutmaya Devam Ediyor

Dün ortaya çıkan HomePod ürün yazılımı İPhone 8'in tasarımı hakkında ipuçlarını ortaya koymuştu. HomePod'un ürün yazılımı üzerinden bugün de İPhone 8 özellikleri ortaya çıkarıldı.

Apple'ın akıllı hoparlörü HomePod'un ürün yazılımı, dün İPhone 8'in tasarımı hakkında önemli ipuçlarını ortaya çıkarmıştı. Dün akıllı telefonun tasarımından genel hatlarıyla ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıkmıştı, bugün ise geliştirici Steven-Troughton Smith, HomePod ürün yazılımında daha derinlemesine incelemeler yaptı ve İPhone 8'e ait ilginç bilgiler ortaya çıkardı. 

Geliştirici Steven-Troughton Smith'in bulduğu ilk kod satırı, şimdiye kadar yapılan sızıntılardan ve söylentilerden de öngörebileceğimiz üzere "çok daha karmaşık ve tasarım açısından çok güçlü" bir durum çubuğu hakkında bilgiler veriyor. Bu durum çubuğu, şimdiye gördüğümüz akıllı telefonlardan farklı olarak, ekranın üst tarafındaki sensör çerçevesi nedeni ile iki parça halinde olacak.Durum çubuğunun etkileşimli olabileceğini gösteren bazı kod satırları var, ancak bunun basitçe aşağı çekilmesi ya da daha karmaşık bir şey olması muhtemel. 

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/892215793202728961

Devam etmek gerekirse, daha önce iddia edilen, ekrana tıklayarak telefonu uyandırma özelliği için referanslar var, ancak ekran içi Touch ID özelliğini yönetmek için herhangi bir kod yok, bu nedenle, parmak izi okuma sensörü başka bir yere taşınabilir veya Apple tarafından tamamen kaldırılabilir. Apple, bu nedenle iPhone 8'i kontrol etmek için özel olan kod da eklemiş. 

Ekranın altında "işlev alanı" olacağı uönünddkş iddiaları destekleyecek bir kod ise HomePod ürün yazılımında bulunmuyor. Fakat bu alanın, uygulamaya ve ekranda bulunan işleve bağlı görünür olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Başka bir deyişle, İPhone 8 son derece gelişmiş bir sanal ana ekran tuşunun da yer aldığı işlev alanı ile birlikte gelebilir. 

Whatsapp