HMD, Nokia 3, 5 ve 6 Kullanıcılarının Android 8.0 Oreo'yu test Edebileceğini Onayladı

Nokia'nın Nokia 8 Android 8.0 Oreo için Nokia Beta Labs programını başlatmasından sonra bugün de Nokia 3, 5 ve Nokia 6'nın Beta Programaiına dahil edileceği açıklandı.

HMD Global dün yaptığı duyuru ile Android 8.0 Oreo işletim sistemi beta sürümüne erken erişim sağlayacak bir program olan Nokia Phones Beta Labs'ı duyurdu. Yapılan açıklamada, şirket programın yalnızca Nokia 8 kullanıcıları için olduğunu açıklamıştı.

Bununla birlikte, HMD daha sonra yapılan açıklamada şimdilik Nokia 8 ile başladıklarını belirtti ve diğer Nokia akıllı telefonları Nokia 3, 5 ve Nokia 6 kullanıcılarının da programa dahil edileceğini açıkladı.

https://twitter.com/sarvikas/status/923124899023151104

Beklediğiniz gibi, Nokia Phones Beta Labs programına katılmak tamamen ücretsiz, ancak bir beta program olması nedeni ile tamamen istikrarlı bir deneyim beklemeyin. Son Oreo yapısının yılın sonuna kadar tüm Nokia telefonları için kullanıma sunulması bekleniyor.

Nokia ile ilgili diğer güncelleme haberlerine de göz atarsak, Nokia 6 için Android 7.1.2 güncellemesi şimdi Hindistan'da kullanıma sunulmaya başladı. 642MB civarında bir boyuta sahip güncelleme hem TA-1021 hem de TA-1025 modelleri için kullanılabilir durumda. 

Yeni işletim sistemi sürümünün yanı sıra, güncelleme ayrıca Ekim ayı güvenlik düzeltme yamasınının yanı sıra geliştirilmiş sistem kararlılığı ve kullanıcı arabirimi geliştirmeleri de dahil olmak üzere bir dizi başka geliştirmeler getiriyor.

Whatsapp