HMD, Mevcut Tüm Nokia Akıllı Telefonların Android P'ye Yükseltileceğini Açıkladı

HMD, Nokia 3 de dahil olmak üzere mevcut tüm Nokia akıllı telefon modellerini, gelecek yıl yayınlanacak olan Android P güncellemesine yükselteceğini açıkladı.

HMD Global, bu sene piyasaya sürülen tüm Nokia akıllı telefonlarını Android 8.0 Oreo işletim sistemine güncellemeyi taahhüt etti ve güncelleme takvimi de hemen hemen belli oldu diyebiliriz. Uygun fiyatlı giriş seviye Nokia 3'ün bile yıl sonuna kadar işletim sisteminin yeni sürümüne yükseltilmesi bekleniyor.

Finlandiya merkezli şirket, işi daha da ileri götürüyor ve şu an piyasada satışta olan Nokia akıllı telefonlarının, gelecek yıl Google tarafından piyasaya sürülmesinin hemen ardından Android P güncellemesine de yükseltileceğini belirtti. Duyuru bugün erken saatlerde, Filipinlerdeki bir tanıtım etkinliğinde yapıldı. 

Android P güncellemesi piyasaya çıkana kadar, resmi olarak duyurulacak ve piyasaya sunulacak olan diğer tüm Nokia akıllı telefonlarının da Android P güncellemesini almasına kesin gözü ile bakılıyor. Belki de şirketin en ucuz akıllı telefonu olacağı iddia edilen Nokia 2, Android P için yeterince güçlü olmayabilir, ancak onun da Android P güncellemesine yükseltilmesi bekleniyor.

HMD'nin Android P güncellemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları, buradaki facebook bağlantısına tıklayarak ulaşacağınız videonun 41:00 dakikasından itibaren izleyebilirsiniz. 

Whatsapp