HMD Global, Nokia X7 (7.1)'in çıkış tarihini duyurmuş olabilir

Finlandiya merkezli HMD Global firmasının tanıtımını gerçekleştirmeye hazırlandığı Nokia X7 (7.1) modeli 4 Ekim'de Avrupa'da ve 11 Ekim'de ise Hindistan'da gerçekleştirilecek.

Akıllı telefon üretiminde adından son dönemlerde sıkça söz ettirmeyi başaran Finlandiya merkezli Nokia firması, 11 Ekim tarihinde Hindistan'da gerçekleştirmeyi hedeflediği etkinlik adına basın mensuplarına bir davetiye gönderdi. Şirketten gelen bilgilere göre kısa süre öncesinde kamuoyuna sızdırılan Nokia 7.1 ile Nokia 7.1 Plus modelleri gün yüzüne çıkacakken, bu cihazlar ilk etapta 4 Ekim'de küresel pazara sunulacak olabilir.

HMD Global şaşırtıcı bir şekilde Nokia 7.1 ile Nokia 7.1 Plus modellerinde herhangi bir ekran çentiği olmadan cihazların tanıtımını gerçekleştirecekken, ön yüzünde 6 inç genişliğindeki 18:9 en boy oranına sahip bir dokunmatik ekranı içerecek. Qualcomm Snapdragon 710 yonga seti ile 4 GB kapasitesindeki RAM bellekten güç alacak olan Nokia 7.1 modelinin yanı sıra Nokia 7.1 Plus çok daha güçlü olacak.

Nokia 7.1 Plus isimli cihaz ise 6 inçten daha büyük bir dokunmatik ekran paneli üzerinde şekillenirken, 12nm yonga seti ile üretilen Snapdragon 710 yonga seti, 6 GB kapasitesindeki RAM bellek ile 128 GB kapasitesindeki dahili depolama birimini içerecek. Android 9.0 Pie işletim sistemiyle birlikte kutusundan çıkması beklenilen cihazın 11 Ekim'de Hindistan'da, 4 Ekim'de ise Avrupa pazarında lanse edileceği düşünülüyor.

Whatsapp