HMD Global, Nokia 6, 5 ve 3'ün Android O Güncellemesi Alacağını Onayladı

HMD Global, Nokia markalı Android akıllı telefonları Nokia 6, 5 ve Nokia 3'ün Android O Güncellemesi alacağını resmi olarak doğruladı.

Nokia markası yaklaşık üç yıl boyunca akıllı telefon pazarından uzak kaldıktan sonra bu yılın başlarında Android işletim sistemi ile yeniden satışa sunuldu. HMD Global tarafından geliştirilen ve pazarlaması yapılan Android işletim sistemli Nokia 6 ve arkadaşları, Android güncellemelerini ciddiye alınacağı iddiası ile satışa sunulmuştu. Bugün gelen bilgilere bakılırsa, HMD Global Nokia akıllı telefonlarını Android güncellemelerinden mahrum bırakmayacak. 

Nokia 6 ve arkadaşları, Finlandiya merkezli şirketin Android güncellemelerini ciddiye alacağı taahhüdü ile piyasaya giriş yaptı demiştik. Bu taahhüde sadık kalan HMD Global, Nokia 6, 5 ve Nokia 3'ün Android O'ya güncelleneceğini resmi olarak onayladı. Bu güncelleme desteği muhtemelen yakında piyasaya çıkacak diğer Nokia akıllı telefonları da kapsayacaktır. 

Google, Android O güncellemesi üzerindeki çalışmalarına halen devam ediyor ve bu yılın üçüncü çeyreğinde Android O güncellemesinin yayınlanması bekleniyor. Google'ın Android O güncellemesi üzerindeki çalışmaları tamamlandıktan sonra muhtemelen HMD Global de güncellemeyi cihazları için yayınlama hazırlıklarına başlayacak ancak bu konuda herhangi bir zaman dilimi belirtilmedi. 

Nokia akıllı telefonlarda saf Android'e yakın bir yazılım kullanıldığı için Android O güncellemesinin Nokia akıllı telefonlara taşınmasını çok fazla zaman almayacağı umut ediliyor. Android O güncellemesi ile yürütülen Project Treble kapsamında güncellemelerin cihazlara daha çabuk sunulması amaçlanıyordu. 

Whatsapp