Helio X30 yonga seti Geekbech'te göründü

MediTek'in yeni Helio X30 yonga seti benchmark sonuçlarında ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında yer alan üreticilerin sundukları cihazlarda Qualcomm, MediaTek gibi firmaların ürettiği yonga setleri kullanılırken, Samsung, Apple ve Huawei gibi firmalar ise çoğu modellerinde kendi geliştirdikleri yonga setlerini kullanmayı tercih ediyorlar. MediaTek Çinli bir firma olurken, özellikle de Asya kökenli firmaların sundukları akıllı telefonlarda MediaTek yonga setlerine yer veriliyor.

Yaklaşık 4 ay gibi bir süre önce MediaTek yeni on çekirdekli işlemcili Helio X30 yonga setinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Ayrıca bu yonga setinin ardından firmadan Helio X23 ve Helio X27 adındaki iki yeni yonga seti duyurusu daha geldi. Henüz pazarda yer almayan yonga setlerinin 2017 içerisinde sunulacağı ifade ediliyor.

MediTek Helio X30 yonga seti, şirket içi MT6799 model numarasına sahip ve bu yonga seti firmanın en üst seviye yonga seti olurken, yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Bu yonga setini içeren bir akıllı telefon Geekbench'te yer aldı ve Helio X30'un performansına dair bilgiler de ortaya çıktı.

Baktığımızda MediaTek Helio X30, Geekbench'te tek çekirdekte 1492 puan alırken, çoklu çekirdekte puanı ise 4473 olarak görünüyor. Bu da tek çekirdek puanının Qualcomm Snapdragon 820'den 1500 puan düşük olduğu anlamına geliyor.

MediaTek Helio X30'un Geekbench testinde 1.59Ghz saat hızında çalıştığı görülüyor. Bu yonga setinin performans çekirdekleri 2Ghz saat hızında geliyor. Bu da bu testin nihai olmadığı anlamına geliyor.

Whatsapp