Hangouts sonunda Apple CallKit özelliğine kavuşuyor

Google'ın popüler anlık mesajlaşma uygulaması Hangouts, iOS kullanıcılarının merakla beklediği Apple CallKit özelliğine sonunda kavuşuyor.

Google'ın sevilen ve Android işletim sistemli cihazlarda entegre olarak gelen anlık mesajlaşma uygulaması Hangouts, hem mesajlaşmanıza hemde sesli aramalar gerçekleştirmenize imkan tanıyor. Rakiplerine karşın çok popüler olmasa da önemli bir kitle tarafından tercih edilen Hangouts uygulaması, Apple CallKit özelliğiyle birlikte güncelleniyor.


Hangouts uygulaması bu yeni özelliğinin etkinleştirilmesiyle birlikte artık Siri'ye sesli komutlar yönlendirildiğinde arama gerçekleştirebilecekken, bu alanda gelen çağrılar sizlere bir bildirim değil aram ekranı olarak sunulacak. Yapılan aramalar ise artık Apple'ın telefon bölümündeki armalarda görülebilecek.


Ayrıca iPhone kullanıcıları favori bölümüne ekleyecekleri hızlı aramaların Hangouts üzerinden gerçekleştirilmesini de sağlayabilecekken, bunun için son güncellemeyi yükledikten sonra uygulamanın ayarlar bölümünden HangKit desteğini etkinleştirmeniz gerekecek.


Ayrıca son güncelleme ile birlikte videolu görüşmelerde yaşanan donma ve kilitlenme problemlerinin önüne geçildiğini ve bir takım sıkıntıların giderilip uygulamanın performansının en üst seviyeye çıkartıldığını da söyleyebiliriz.

 

Whatsapp