Hangi Markaların Yıl Sonuna Kadar Android 10 Güncellemesini Dağıtacağı Açıklandı

Google tarafından yapılan son açıklamada hangi akıllı telefon üreticilerinin bu yıl sonuna doğru Android 10 güncellemesini dağıtacağı belirtildi.

Android 10 işletim sistemi geçtiğimiz ay Pixel 4 serisi ile beraber resmiyet kazanmış ve kararlı sürüm olarak karşımıza çıkmıştı. Google tarafından geliştirilen en yeni Android sürümü olan Android 10 sayesinde kullanıcılar yeni karanlık mod sayesinde hem pil tasarrufu hemde yeni bir temayı kullanabiliyorlardı. 

Google tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan Project Treble sayesinde artık güncellemelerin çok daha hızlı bir şekilde dağıtıldığı ortaya çıkarken bu durumun en çok kullanıcılara yaradığını söyleyebiliriz. Hızla artan Android 10 kullanım oranının yakın zamanda büyük bir sıçrama yaşayacağı belirtilirken hangi firmaların bu yıl içerisinde güncellemeyi dağıtacağı da ortaya çıktı.

Google tarafından yapılan açıklamada Asus, LG, Motorola, Oppo, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion ve Vivo gibi markaların bu yıl sonuna kadar Android 10 güncellemesini dağıtacağı açıklandı. Halihazırda OnePlus 7T serisi ve Huawei Mate 30 serisi gibi telefonlar kutudan Android 10 ile beraber çıkarken yakında duyurulacak olan diğer amiral gemisi telefonlarının da en güncel sürüm ile beraber kutudan çıkması bekleniyor.

Öncelikle saf Android arayüz kullanan markaların daha hızlı bir şekilde güncellemeleri dağıtıldığı görülürken daha sonrasında özel arayüze sahip firmaların güncellemeyi dağıttığını görüyoruz. Samsung ve Xiaomi gibi firmalar şuanda birçok modeline beta kapsamında güncellemeyi dağıtmaya başlamışken bu firmaların yıl sonuna doğru kararlı sürüm olarak Android 10 güncellemesini cihazlarına ulaştırması bekleniyor.

Whatsapp