Güney Kore'deki Apple ofisine şok polis baskını

Haksız kazanç ile haksız rekabet koşullarında rakipleriyle karşı karşıya geldiği iddia edilen Apple şirketinin ofisleri, Güney Kore polisi tarafından basıldı.

iPhone X modeliyle birlikte gelirlerini rekor seviyeye taşıması beklenilen Apple firması, Güney Kore'de bu modelin satışlarına başladığı günde şok bir baskınla karşı karşıya kaldı. Apple'ın Güney Kore ofisinde yaşanan bu baskın herkesin kafasında soru işareti yaratırken, daha önce buna benzer baskınlara ise Samsung şirketinin uğradığı görülmekteydi.

Son dönemlerde teknoloji dünyasının bir çok ismine polis baskınları düzenleyip soruşturmalar açan Güney Kore hükümeti, bu baskını büyük rüşvet skandalı soruşturması kapsamında gerçekleştirdiğini duyurdu.

Apple'ın Güney Kore'deki resmi ofisine baskın yapan kolluk kuvvetleri soruşturma kapsamında belli başlı belgelere el konulurken, soruşturmanın 2015 yılından bu süreye kadar geldiği söyleniliyor. Buda Güney Kore Adil Rekabet Kurumu yabancı firmaların akıllı telefon pazarında adil olmayan davranışlar içerisine girip girmediğinin araştırıldığı olayı akıllara getiriyor.

Apple'ın Güney Kore'de iPhone ve diğer Apple cihazlarını tamir ettirmek adına yetkili servisler ile adil olmayan anlaşmalar yaptığı ve bu anlaşmalarla haksız kazanç elde ettiği söyleniliyor. Güney Kore pazarının yüzde 30'unu elinde barındıran ve iPhone X modelinin ön sipariş taleplerindeki yoğun ilgiyle gözü kamaşan Apple firmasının, böylesi bir durumdan ülke genelinde etkilenip etkilenmeyeceği de bilinmiyor.

Whatsapp