"Güncellemeleri Kontrol Et" Butonu Android'de Artık Gerçekten İşe Yarıyor

Android platformunda belki de sonsuza kadar süreceği zannedilen bir sorun daha çözüldü. Güncellemeleri Kontrol Et butonu, artık gerçekten işe yarıyor.

Android işletim sistemindeki Güncellemeleri Kontrol Et butonu, sonsuza kadar sürecek bir işlevsizlik ile kalacak gibi görünmüş ve tüm bu zaman içinde asansörlerdeki kapıyı kapat butonu ne kadar işlev gördüyse bu buton da o kadar işleme sahipti. 

Google geliştiricisi  Elliot Hughes, Android'deki Güncellemeleri Kontrol Et butonu inan artık gerçekten işe yaramayacağını herkese göstermek için Google+ üzerinde paylaşımlar yaptı. Zira bu boyunun şimdiye kadar ki işlevi, cihazınız için kullanılabilir güncelleme olup olmadığını, yalnızca yeni bir güncelleme cihazınız işin hazır olduğunda ya da otomatik arkaplan güncelleme kontrolü yapılmadığında işe yarıyordu.  

Geliştirilen yeni Güncellemeleri Kontrol Et butonu ile cihazınız mevcut güncelleme listesine dahil olmasa bile güncellemeleri bulabilecek ve manuel olarak yüklemenize olanak sağlayacak. Bu şekilde güncelleme için istekte bulunduğunuz için cihazınız yayın listesinde olmasa bile güncellemeler size teslim edilecek. Bu, cihazınız güncelleme listesinde olup olmadığını kı trol etmek için de basit bir yol olacak. 

Tabi ki bu sadece Google markalı akıllı telefonlar ve Google tarafından güncelleme desteği verilen OEM akıllı telefon modelleri için geçerli olacak. Güncellemeleri kendi firmware düzenlemesi ile yayınlayan üreticilerin cihazları için ise geçerli değil. 

Whatsapp