Grup FaceTime Gizli Dinleme Hatasını Düzelten IOS 12.1.4 Güncellemesi Yayınlandı

Apple, IOS 12.1.3 güncellemesi ile ortaya çıkan Grup FaceTime Gizli Dinleme Hatasını düzelten IOS 12.1.4 güncellemesini yayınladı.

Grup FaceTime’da geçen ayın sonlarında ortaya çıkan en büyük güvenlik sorunu, bugün tüm desteklenen Apple cihazları içim yayınlanmaya başlayan iOS 12.1.4 güncellemesi ile düzeltildi. 

Söz,konusu güvenlik açığı, FaceTime kişilerini arayarak birileri tarafından gizlice aramayı, aramayı cevaplamadan önce onların haberi olmadan onlardan ses alınmasına neden oldu. Bunun gerçek anlamda çok büyük bir sorun olduğunu söylemeye bile gerek yok. Bu yüzden Apple, bu hatayı düzelten kadar Grup FaceTime özelliğini erişime kapatmak zorunda kaldı. 

Ancak bu güvenlik açığı sorunu giderildi ve şimdi IOS 12.1.4 sürümüne güncelleme yapan herkes için Grup FaceTime özelliği tekrar kullanıma açıldı. Apple, konuyla ilgili bugün resmi bir açıklama da yayınladı; 

Bugünkü güncelleme ile Grup FaceTime ile ilgili sorunu giderdik. Bu hata nedeni ile müşterilerimizden tekrar özür diliyor, gösterdikleri sabır için onlara teşekkür ediyoruz. Rapor edilen hatanın giderilmesine ek olarak, ekibimiz FaceTime hizmeti için kapsamlı bir güvenlik denetimi yaptı ve güvenliği artırmak için FaceTime uygulaması ve sunucusunda ek güncellemeler yaptı. Bu hata, FaceTime'ın canlı fotoğraflar özelliğindeki bir açık nedeni ile meydana geldi. Henüz en yeni yazılıma yükseltme yapmayan müşterilerimizi korumak için, sunucularımızı, iOS ve macOS'nin eski sürümlerini, FaceTime'ın Canlı Fotoğraflar özelliğini engelleyecek şekilde güncelledik.

 

Whatsapp