Gorilla Glass 5'in yer alacağı cihazlardan birisi de Oppo Find 9 olabilir

İddialara göre Oppo'un yeni üst seviye modeli Gorilla Glass 5'e sahip olacak...

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy Note7 bu ay başında resmi olarak duyuruldu ve bir kaç gün önce de satışa sunulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de de raflardaki yerini alacak olan cihazın ekranı Corning tarafından geliştirilen yeni Gorilla Glass 5 teknolojisine sahip ve bu açıdan da ilk akıllı telefon olmuştu.

İlerleyen dönemde farklı cihazlarda da Gorilla Glass 5'i göreceğiz ve gelen bilgilere göre bu cihazlardan bir tanesi de Oppo'nun yeni amiral gemisi Find  9 olacak. Oppo özellikle 2016'da oldukça başarılı satış rakamlarına imza atarken, yeni dönemde sunacağı farklı modellerle bu başarısını devam etme amacında.

Corning Gorilla Glass 5, firmanın açıklamasına göre 1.6 metre yükselikten düşmelerde %80 oranında koruma sağlıyor. Bu da genellikle akıllı telefonların en büyük sorunu olan yüksekten düşmelerde ekran kırılmalarına ciddi bir oranda koruma sağladığı anlamına geliyor.

Diğer taraftan Oppo Find 9 akıllı telefona dönecek olursak eğer, akıllı telefon iddialara göre 5.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak. Cihazın ekran çözünürlüğü ise 2560x1440 piksel Quad HD olurken, ayrıca Qualcomm'un bir süre önce duyurduğu dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcisi içeren Snapdragon 821 yonga setinden güç alacak.

Ayrıca yeni akıllı telefonun 8GB sistem belleği ve 128GB dahili veri kapasitesi içereceği de ifade edilmekte. 21MP çift arka kamera içerecek olan akıllı telefonun Selfie kamerası ise 16MP olarak gelirken, ayrıca 4.100mAh bataryası Super VOOC hızlı şarj teknolojisi ile sunulacak.

Whatsapp