Google’ın VR için Geliştirdiği 1443 PPI 120Hz AMOLED Ekranı, Mayıs Ayında Açıklanabilir

Google, VR ürünleri için inanılmaz bir pikswl yoğunluğuna sahip yeni bir AMOLED ekranı, Mayıs ayında resmi olarak duyurabilir.

Aralık 2017’de Google, bugün piyasada bulunan tüm VR ekranlarından 10 kat daha fazla piksele sahip olacak bir VR ekranı hakkında ilk işaretleri vermişti. Google'ın artık VR alanındaki bir sonraki önemli ürününü tanıtmaya hazır olduğu görünüyor. Arama motoru devinin Mayıs ayındaki SID 2018'de süper yüksek çözünürlüklü ekranı tanıtması bekleniyor. 

Yeni bir habere göre, yeni Google tasarımlı VR ekranı, 4,3 inçlik bir ekran olacak ve 1443 PPI piksel yoğunluğunda 18-megapiksel çözünürlüğe sahip olacak ve bu da bugün piyasada olan Sanal Gerçeklik panellerine kıyasla neredeyse piksel yoğunluğunu iki katına çıkaracak. Ekranın diğer bir etkileyici yönü ise harika bir oyun deneyimi için 120 Hz yenileme hızına sahip olması. 

Google'ın bu etkileyici VR'yi üretmek için hangi şirketle çalıştığı bilinmemekle birlikte, Mart 2017'de 1,200 PPI AMOLED üretebilecek duruma gelen LG veya Samsung'un Google'la birlikte çalışabilecek şirketler olduğu belirtiliyor. 

Öte yandan, Pixel 2 XL için Google ile birlikte çalışan LG, Google'ın OLED ekran tedarikini güvence altına almak için LG Display'e 872 milyon dolarlık yatırım yapmayı düşünen bir ortak da olabilir. Buna ek olarak, LG aynı zamanda çift 3.64 inç 1440 × 1280 (529 PPI) 90Hz OLED ekranlı bir VR üzerinde çalışıyor. 

Google'ın Mayıs ayındaki I / O 2018'de bu konuyla ilgili daha fazla bilgi vermesi olası ve ikinci nesil DayDream VR kulaklığın iddia edilen bu yeni VR paneli ile birlikte gelme şansı yüksek görünüyor. 

Whatsapp