Google'ın kartondan sanal gerçeklik gözlüğü farklı ülkelerde satışa sunuldu

Google Cardboard VR, İngiltere, Kanada, Almanya ve Fransa'da raflardaki yerini aldı

Son dönemde akıllı saatlerin ardından yükseliş gösteren giyilebilir cihazlar sanal gerçeklik gözlükleri olurken, bir çok farklı firmanın sanal gerçeklik gözlüklerini pazarda görmekteyiz.

Baktığımızda aslında iki tip sanal gerçeklik gözlüğünün satışa sunulduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan bir tanesi Samsung ve LG gibi firmalar tarafından sunulan sanal gerçeklik gözlükleri olurken, bu gözlükler akıllı telefonlar ile birlikte kullanılabiliyorlar.

Diğer taraftan Oculus ve HTC gibi firmalar ise akıllı telefonlardan bağımsız olarak tüm donanım bileşenlerini bünyesinde barındıran sanal gerçeklik gözlükleri sunarken, bu cihazlar, akıllı telefonlar ile kullanılabilen modellere göre çok daha pahalı olarak gelmekteler.

Sanal gerçeklik gözlüğü sunan firmalardan bir tanesi de Google olurken, firma, çok daha düşük maaliyet ile kartondan üretilemiş Google Cardboard VR adındaki sanal gerçeklik gözlüğünü ABD'de Google Store üzerinden satışa sunmuştu.

Bu sanal gerçeklik gözlüğü gelen bilgilere göre ABD dışına çıktı ve şu anda İngiltere, Fransa, Almana ve Kanada'da da satışa sundu. 

Google'ın şu ana kadar 5 milyon Cardboard VR sattığı kaydedilirken, ABD satış fiyatı 15$ olan sanal gerçeklik gözlüğü Kanada'da 25$, Fransa ve Almanya'da 20€ ve İngiltere'de ise 15£ olarak satın alınabiliyor.

Aslında benzer şekilde kartondan üretilmiş bir çok farklı sanal gerçeklik gözlüğü Çinli firmalardan gelirken, Google'ın sunduğu fiyatın çok daha altında fiyat etiketi ile bu Çinli firmaların sunduğu sanal gerçeklik gözlükleri satın alınabiliyor.

Whatsapp