Google'ın Android Pay'i Asya pazarında sunuldu

Android Pay mobil ödeme sistemi yakında Singapur'da yerini aldı

Akıllı telefon modellerinin popüler olması ile birlikte son dönemde yükseliş gösteren bir segment de mobil ödeme sistemleri oldu ve şu anda 3 büyük teknoloji devi mobil ödeme sistemleri ile birbirlerinin en önemli rakipleri oldu.

Apple, geçtiğimiz 2014'da iPhone 6 / 6 Plus modelleri ile Apple Pay'i de sunarak, ilk kıvılcımı yakmıştı. Apple'ın ardından ise iki büyük isim olarak Samsung ve Google'dan cevap ise hiç gecikmeden geldi.

Google, geçtiğimiz sene Google I/O Geliştirici Etkinliğinde Android Pay adı ile kendi mobil ödeme sistemini duyurmuştu ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere iki ülkede kullanılabilir durumda. Ancak firma çok yakında yeni ülkeleri kapsama alanına almayı planlıyor.

Gelen bilgilere göre Android Pay'in sunulacağı üçüncü ülke Singapur olacak ve Google böylece Asya'da da bir ülkede Android Pay mobil ödeme sistemini aktif hal geldi. Şu anda Singapur'da bulunan Android akıllı telefon kullanıcıları cihazları üzerinden alışveriş yapabilirler.

İlk başlangıçta MasterCard ve Visa ile işbirliğine giren Google, ayrıca DBS, OCBC Bank, POSB, Standard Chartered Bank ve UOB olarka bankalarla anlaşmaya varmış durumda.

Perakende satıcılar arasında ise 7-11, BreadTalk, Cold Storage, McDonald’s, NTUC FairPrice, StarHub, Toast Box, Uniqlo, ve Watson gibi isimler bulunuyor.

Ayrıca şunu da belirtelim, kısa bir süre içerisinde Avustralya'da da sunulabilir.

Whatsapp