Google'ın Akıllı Depolama Uygulaması Files Go Yanlışlıkla Sızdırıldı

Google'ın Android Platformu için geliştirdiği akıllı depolama uygulaması Files Go, yanlışlıkla Google Play Store'da yayınlandı.

Google'ın şirket içinde sessizce bir dosya uygulaması üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Böyle uygulamanın varlığı konusunda, bugüne kadar en ufak bir bilgi ortaya çıkmamıştı. 

Files Go adını taşıyan  uygulama yanlışlıkla Google Play Store'da yayınlandı. Uygulama hemen yayından kaldırıldı ancak artık çok geçti zira uygulama dosya paylaşım sitelerine yüklendi bile. Şu andan itibaren, Play Store bağlantısı herhangi bir yere yönlendirmiyor, yalnızca bir "Bulunamadı" sayfası sunuyor.

Tabi ki biz de uygulamayı hemen yükledik ve test ettik. Uygulamada, hangi dosyaların önceliği sahip olduğunu belirlemenizi sağlayarak depolama alanına daha verimli kullanmanızı sağlayan bazı özellikler bulunuyor. 

Kart görünümlü ana Depolama menüsü, akıllı cihazınızda ne kadar boş depolama lan olduğunu görmenizi sağlıyor. Bu kartlar, daha fazla depolama alanı açmak için nelerin silinebileceğini gösteren öneriler de sunuyor. Bu karlar arasında "Uygulama önbelleği", "büyük dosyalar", "indirilen dosyalar", "yinelenen dosyalar" ve "önemsiz medya" gibi dosyalar bulunuyor. 

Dosyalar sekmesi altında, İndirilenler, Resimler, Videolar ve Dökümanlar klasörleri yer alıyor. Bunlardan herhangi birine tıklayarak içeriğindeki dosyaları ve nerede depolandığını görebilirsiniz. Dosyalar sekmesinde ayrıca büyük dosyaları kolayca paylaşmak için de bir seçenek bulunuyor. Buradan Bluetooth veya hptspot bağlantısı ile istediğiniz dosyayı kolayca bağlı cihazlara gönderebilirsiniz. 

Ayrıca, düşük depolama alanı ve son otuz gün içinde kullanılmayan uygulamalar için de bir bildirim sistemi bulunuyor. Bu sayede gereksiz olduğunu fark ettiğiniz uygulamaları silerek daha fazla depolama alanı kazanabilirsiniz. 

Uygulama şu an için hazır görünmüyor. Aşağı yukarı kaydırma sırasında dolmalar mevcut ve bir dosya uygulaması için en gerekli özellik olan "Kopyala-Yapıştır"  özelliği henüz kullanılamıyor. Uygulamayı denemek isteyenler, buradaki bağlantı üzerinden apk dosyasını indirerek kurabilir. Uygulamanın Google Play Store bağlantısı ise çalışmıyor. 

Whatsapp