Google, yeni cihazı Home'u resmi olarak duyurdu

Google'dan Amazon Echo'ya rakip olarak "Google Home" duyurusu geldi

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Google, bir yandan Android ve Chrome işletim sistemlerini geliştiriyor ve diğer taraftan da akıllı telefon ve tablet yanı sıra farklı cihazlarlar da karşımıza gelmekte.

Google, bugün her sene düzenlendiği Google I/O Geliştirici Konferansı'na başlarken, bu etkinlikte duyurularını da yapmaya başladı. Android bu konferansın yıldızı olurken, ayrıca Google'dan cihaz duyuruları da geliyor. Bunlardan bir tanesi de Google Home oldu.

Google Home bakıldığında bir hoparlöre benzese de aslında bundan çok daha fazlası. Online perakende devi Amazon'un akıllı Bluetooth hoparlörü Echo cihazına rakip olarak gelen Google Home oldukça da yetenekli.

Amazon'un cihazı gibi Google Home da sesli komutları anlayabiliyor. Google arama motoru olduğu için, özellikle de aramalar için biçilmiş kaftan. Ayrıca bir hoparlör olduğu için de müziklerinizi de bu cihaz üzerinden dinleyebilirsiniz.

Google Home, Google Cast protokolünü de desteklerken, akıllı telefon, tablet ve notebook üzerinden içerikleri de kolayca oynatabiliyor.

Google Home ayrıca, ışıklar, termostat gibi ev içerisinde yer alan akıllı cihazları da kontrol edebilme yeteneğine sahip olurken, geliştiriciler yardımı ile ilerleyen dönemde yeniliklerin de cihaza ekleneceğini belirtelim.

Henüz Google Home'un fiyatının ne olduğu konusunda bilgi bulunmazken, çıkış tarihi de net değil. Google, bu sene sonunda demekle yetiniyor.

Whatsapp