Google Uygulaması, Bir Sonraki Android Sürümünün Android 8.1 Olduğunu Doğruladı

Android işletim sisteminin bir sonraki büyük sistem güncellemesinin Android 8.1 adını alacağı, Google Uygulaması üzerinden doğrulandı.

Android 8.0 Oreo güncellemesi resmi olarak tanıtılalı yalnızca bir kaç hafta oldu ve bu noktada destekleyen Nexus ve Pixel cihazları dışında, hangi cihazlara ne zaman geleceği kesin olarak bilinmiyor. Tabi bu durum tabletler için de geçerli. 

Her neyse, durum şimdilik bu kadar bilinmezlik içinde olsa da Android platformunun bir sonraki büyük güncellemesinin sürüm numarasını öğrenmek ister misiniz? 

Evet, Android 8.1 sürümü yola çıkmış gibi görünüyor. Bu bilgi, beta Google uygulamasının en son sürümünün kaynak kodları üzerinden ortaya çıktı. Söz konusu uygulamayı doğrudan kullanmak için şirket tarafından dahili olarak sunulan SDK bu bilgileri içeriyor.

İşletim sistemi açısından şirketin Oreo ismini kullanmaya devam etmesi çok mantıklı olacaktır. Zira şirket, geçen yıl sunulan Android Nougat güncellemesinde de Android 7.0 ve 7.1 sürümleri için Nougat ismini kullanmaya devam etmişti. Ayrıca bu kadar tanınan bir isimden kısa zamanda vazgeçmek de pek mantıklı görünmüyor. 

Android 8.1'in ne zaman piyasaya çıkacağını merak ediyorsanız, geçen yıl Android 7.0 diğer cihazlar için kullanıma sunulduğunda, Pixel cihazlar Android 7.1 sürümü ile piyasaya sunulduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla, bu yıl ikinci nesil Pixel akıllı telefonların Android 8.1 sürümü ile Ekim ayında piyasaya çıkacağını tahmin ediyoruz. 

Whatsapp