Google Telefon Uygulamasının Tasarımı Güncellendi

Google Telefon uygulaması için yayınlanan yeni güncelleme ile beraber uygulamanın tasarımında yenilikler yapıldı.

Google tarafından geliştirilen ve birçok Android cihazda yüklü olarak gelen Google Telefon yani arama yaptığınız uygulama yayınlanan yeni bir güncelleme ile tasarım değişikliğine uğradı. Artık herhangi birini arayacağınız zaman karşınıza çıkan favori numaralar ekranındaki tasarım daha farklı olacak.

Her satırda üç favori numarayı gösteren yeni tasarım anlayışında yuvarlak hatlar dikkat çekiyor. Koyu tema özelliği ile de dilerseniz çevirici uygulamasını koyu renkli bir şekilde kullanabilirsiniz. Şuan için kademeli olarak cihazlara dağıtılan güncellemenin önümüzdeki hafta içerisinde bütün kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Önceki sürümlerde sık kullanılanlar ekranında yer alan numaraların üzerine tıkladığınız zaman numara direkt olarak aranıyordu. Şimdi ise sık kullanılanlar kısmındaki kutulara tıkladığınız zaman karşınıza yukarıdaki görselde olduğu gibi farklı seçenekler çıkıyor. Bu seçeneklerden birini seçerek numarayı arayabiliyorsunuz.

Sesli ve görüntülü arama seçeneğinden bir tanesini seçerek aramayı yapabiliyorsunuz. Ayrıca dilerseniz bu seçeneği hatırla kutucuğunu işaretleyerek bir sonraki aramalarınızda daha önceki ile aynı şekilde arama yapabilirsiniz.

Güncellemeyi yukarıdaki bağlantıyı kullanarak kontrol edebilirsiniz. Her firma farklı bir arayüz kullandığı için mevcut Google çevirici uygulamasını kullanmıyor olabilir. Bu sebeple sizin cihazınızda Google çevirici uygulaması yüklü değil ise uygulamayı güncelleyemezsiniz.

Whatsapp