Google: Şu anda piyasada bulunan akıllı telefonlar DayDream VR platformu ile çalışmayacak

Google'ın yeni DayDream VR platformu yakında gündeme damgasını vurabilir.

Giyilebilir cihaz pazarının son dönemde oldukça fazla şekilde gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Akıllı telefonların özellikle de bu işe dahil olması giyilebilir cihazın öne çıkmasında en önemli etken olurken, akıllı saatlerin ardından sanal gerçeklik gözlüklerine teknoloji meraklıları büyük ilgi gösteriyor.

Google bu platforma eğilen isimlerden birisi ve hem yazılım hem de donanım olarak sanal gerçeklik gözlüklerine ilgi gösteren firma, kısa bir süre önce düzenlediği Google I / O 2016, Geliştirici Konferansı etkinliğinde Android tabanlı yeni DayDream VR platformunun duyurusunu gerçekleştirmişti.

Bir çok Android akıllı telefon kullanıcısı bu platformun sunulmasını büyük bir merakla bekliyor. Sahip oldukları akıllı telefonlar ile Daydream VR'yi denemek isteyen teknoloji meraklılarını ise kötü bir sürpriz bekliyor.

Google cephesinden gelen açıklamaya göre şu anda piyasa da olan akıllı telefon "Büyük İhtimalle" Android tabanlı Daydream platformu ile çalışmayacak. 

Mountain View California merkezli şirketin VR bölümünün başındaki isim olan Clay Bavor, büyük ihtimalle sunulduğu tarihte geriye doğru uyumluluk sunmayacak. Bu da Daydream VR platformunu kullanmak isteyenlerin yeni akıllı telefon atın almaları gerekeceği anlamına geliyor.

Şu anda piyasada yer alan amiral gemisi seviyesindeki modellerden sadece Nexus 6P'nin Daydream VR ile uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak onun da geliştirici seviyesinde uyumlu olduğunu ekleyelim.

Whatsapp