Google Store'da artık Nexus 9 tablet satılmıyor

Google, Nexus 9 tabletin Google Store üzerinden satışlarını sonlandırdı.

Google mobil segmentin en önemli isimlerinden ve geliştirdiği Android işletim sistemi şu anda hem akıllı telefonlar hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olma özelliğini koruyor. Firma ayrıca Chrome adındaki bir işletim sistemini de geliştirirken, bu işletim sistemi de Chromebook, Chromebox ve Chromecast gibi bazı cihazlarda yer almakta.

Google ayrıca donanım açısından da hem akıllı telefon hem de tablet pazarında yer alıyor. Nexus olarak adlandırılan cihazlar farklı üreticilerden gelirken, son olarak LG üretimi Nexus 5X ve Huawei üretimi Nexus 6P, geçtiğimiz Ekim ayında gelmişti.

Daha önceki sene ise firma, hatırlanacağı üzere bir akıllı telefon ve tablet modelini sunmuştu. 2014 Kasım ayında sunulan bu cihazlardan bir tanesi Motorola'nın ürettiği Nexus 6 adındaki akıllı telefon oldu ve ayrıca HTC tarafından üretilen Nexus 9 tablet de pazara sunuldu.

Kısa süre öncesine kadar Nexus 9 tablet Google'ın online mağazası üzerinden satıştaydı. Ancak şu anda bakıldığında Google'ın artık bu tableti satmadığı görülmekte. Ancak Amazon gibi diğer bazı perakende satıcılar üzerinden hala bulunabiliyor. Ayrıca HTC hala satmaya devam ediyor.

Nexus 9 tablet, 8.9" büyüklüğünde ve 2048x1536 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. 2GB sistem belleği içeren cihaz gücünü ise Nvidia'nın Tegra K1 yonga setinden almakta. Dahili veri kapasitesi ise cihaz için 16GB / 32GB olarak belirlenmiş.

Tabletin arka yüzünde 8MP kamera yer alırken, ön kamerası da 1.6MP olarak geliyor. Batarya ise 6.700mAh olarak yer almakta.

Whatsapp