Google Snapchat için Geçen Yıl 30 Milyar Dolar Ödemeye Hazırdı

Arama motoru devi Google, geçtiğimiz yıl popüler sosyal paylaşım platformu Snspchat'i 30 Milyar dolar karşılığında satın almak için girişimde bulundu.

Snapchat, Kasım 2013 tarihinde, Google'dan gelen 4 milyar dolar değerinde bir satın alma teklifini geri çevirmişti. Aynı ay ve yılda Snapchat, Facebook ile 3 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Snap (Snapchat'ın ana şirketi) nihayetinde halka açıldıktan sonra 24 milyar dolardan fazla değer kazandı. Sonuç olarak sabırla bekleyen Snapchat, yatırımcıları için büyük bir gelir kapısı oldu. Dolayısıyla, Google'ın Snapchat için geçtiğimiz yıl 30 milyar dolar ödemek istediğini iddia eden bir söylenti bugün ortaya çıktı.

Google ile Snapchat arasındaki konuşmanın, yapılması planlanan özel finansman desteğinin hemen öncesinde, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştiği iddia ediliyor. Bu dönemde şirket 20 milyar değer kazandı. Snapchat'ın ana şirketi Snap, şu anda hisse fiyatında sert bir düşüşün ardından 14 milyar dolar değerinde dengelendi. Snapchat için bir kez 30 milyar dolarlık bir teklifte bulunmayı planlayan Google hakkındaki söylentilere gelince, arama devi yorum yapmıyor ve Snap ise söylentileri "yanlış" olarak nitelendiriyor.

Snap şu anda genç kullanıcılar arasında oldukça popüler bir mesajlaşma uygulaması olarak kullanılıyor. Başlangıçta kendiliğinden kaybolan, 10 saniye sonra otomatik olarak kaybolan mesajlar paylaşılan  Snapchat, bu özelliği elimine ederek Lensler ve Filtreler gibi yenilerini ekledi. Ve Snap Map, gerçek zamanlı haritasında arkadaşlarınızı izlemenize olanak tanır; böylece nerede olduklarını ve yaptıklarını görebilirsiniz.

Whatsapp