Google Play Store Yeni Bir Tasarım İle Güncelleniyor

Sürekli olarak uygulama mağazasını güncel tutan Google yakın zamanda bütün cihazlardaki Google Play Store tasarımını değiştirmeye hazırlanıyor.

Bu yılın başlarında Google tarafından bazı kullanıcılara yenilenmiş bir Google Play Store arayüzünün güncelleme ile sunulduğu bilgisi ortaya çıkmıştı. Aradan geçen aylardan sonra Google geliştirmekte olduğu bu arayüzü daha fazla kullanıcı için dağıtmaya başladı. İlk başlarda sınırlı sayıda kullanıcıya gelen bu güncellemenin şu günlerde çok sayıda farklı kişi için gönderildiğini görüyoruz.

Sizde cihazınızda bulunan Google Play Store uygulamasını açın ve sol üst tarafta yer alan açılır menü üzerinden hakkında kısmına girerek Google Play Store güncellemelerini kontrol edin. Eğer yeni güncelleme size geldiyse kısa süre içerisinde uygulama kendisini güncelleyecektir. Ardından aşağıdaki görselde yer aldığı gibi beyaz renklerin hakim olduğu bir arayüz ile karşılaşacaksınız.

Güncelleme ile beraber Google Sans yazı tipinin kullanıldığı ve yeni materyal tasarım anlayışının uygulamaya getirildiğini görüyoruz. Android Q güncellemesinin final sürümüne az bir süre kala Google tarafından uygulamaların güncel tasarım anlayışına uygun şekilde değiştirilmesi gayet normal bir durum diyebiliriz.

Daha öncesinde üst tarafta yer alan sekmelerin artık yeni güncelleme ile beraber alt tarafa yerleştirildiğini görüyoruz. Oyunlar, uygulamalar, filmler ve kitaplar gibi seçenekler artık alt tarafta yer alacak. Android Q ile beraber koyu tema özelliğinin geleceğini düşünürsek beyaz renkli Google Play Store uygulamasının da tamamen siyah renge bürünme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp