Google Play Protect Sistemi Bir Milyardan Fazla Cihazda Aktif Oldu

Google tarafından I / O 2017 konferansı sırasında duyurulan Google Play Protect sistemi şuan itibariyle bir milyardan fazla cihazda aktif hale geldi.

Arama motorunun devi Google I / O 2017'de "Google Play Protect" adlı yeni bir özellik duyurmuştu. Bu özelliğin duyurulmasının ardından uzunca bir zaman geçmiş olsa da cihazlara gelmemişti. Fakat şuan itibariyle Google Play Protect özelliği bir milyardan fazla Android cihazında aktif hale geldi. Bu özellik kısaca telefonunuzda veya tabletiniz de şu ana kadar var olan "uygulamaları doğrula" özelliğinin günümüze kadar evrim geçirmiş farklı bir versiyonu diyebiliriz. Google Play Protect yüklü tüm uygulamaları tarayan gerçek zamanlı bir zararlı yazılım tarayıcısı uygulamasıdır. Yani cihazınızı zararlı uygulamalara karşı anlık olarak korumayı amaçlıyor.

Duyuru yapıldıktan sonra, Google bu özelliği Temmuz ayından itibaren Google Mobil Servisler 11 sürümüne sahip tüm cihazlar için kullanıma sundu. Dolayısıyla, Android'in güncellenmiş bir sürümünü kullanıyorsanız akıllı telefonunuzda da Google Play Protect özelliği bulunuyor demektir.

Bununla birlikte eğer cihazınızda Google Play Protect özelliğinin olup olmadığını anlamak için Google Play Store uygulamasını açın ve sol taraftaki menü üzerinden uygulamalarım ve oyunlarım kısmına girerek kontrol edin. Android ekibinin 'Tüm Android cihazlar için artık Google Play Korumanın kullanılabilir olduğunu duyurduğunu söyleyebiliriz. Böyle bir özelliğin neredeyse bütün Android cihazları için gelmiş olması sevindirici bir durum.

Android cihazınızda Google Play Protect'in olup olmadığını kontrol etmek için Ayarlar -> Google -> Güvenlik -> Google Play Protect menüsüne gidin ve taranan uygulamaların hangileri olduğunu kontrol edin. Aynı ekranda hizmeti etkinleştirmek / devre dışı bırakmak için bir seçenek de bulabilirsiniz.

Bununla birlikte, cihazınızın bu özellik ile güvence altına alınıp alınmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Değilse, hangi cihazı kullandığınızı ve ayrıca cihazınızda yüklü olan Android sürümünü yorumda belirtmeyi unutmayın.

Whatsapp