Google Pixel'in hoparlör sorunu güncelleme ile sessiz sedasız çözüldü mü?

Google'ın Pixel ve Pixel XL modellerinde hoparlör ses sorununun Şubat ayı güncellemesi ile çözüldüğü rapor ediliyor.

Google, her sene yeni Android işletim sistemini sunarken, ayrıca bu yeni sürüm ile birlikte de yeni akıllı telefon modellerini de pazara sunuyor. Daha önce Nexus adı ile akıllı telefon modelleri sunan firma, geçtiğimiz sene ise strateji değiştirmiş ve yeni cihazlarını Google Pixel ve Pixel XL adı ile pazarda satışa çıkarmıştı.

Yeni akıllı telefonlar bir çok ülkede oldukça fazla ilgi görürken, bir süre önce de önemli bir sorun olarak bazı Pixel ve Pixel XL kullanıcıları tarafından yüksek seslerde cihazın hoparlöründe ses bozulması rapor edilmişti. 

Sorun ile ilgili olarak tartışmalar açılırken, hatta sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğuna ve tüm cihazları kapsamadan düşük sayıda Pixel / Pixel XL modelinde sorunun görüldüğüne dair bilgiler de ortaya çıkmıştı. 

Ancak Reddit üzerinden bazı kullanıcılar tarafından verilen bilgilere göre Google'ın Pixel ve Pixel XL modelleri için yayınladığı Şubat ayı güvenlik güncellemesinin ardından bu hoparlör sorununun da gittiği ifade ediliyor. Diğer taraftan Google cephesinden güncelleme ile bu soruna yönelik bir düzeltmenin gelip gelmediğe dair resmi bir açıklama ya da bilgi de bulunmuyor.

Whatsapp