Google Pixel XL kullanıcıları, Android 9.0 Pie güncellemesiyle sorun yaşıyor

Google tarafından geliştirilen amiral gemisi telefonlarından Pixel XL'ı Android 9.0 Pie'ye güncelleyenler hızlı şarj sorunuyla karşı karşıya kalıyor.

Akıllı telefon dünyasının en güçlü isimlerini geliştiren Google firması, Pixel XL olarak isimlendirdiği cihazlarda yayınladığı Android 9.0 Pie güncellemesiyle birlikte önemli birçok yeniliği cihazlara kazandırsa da birde önemli bir sorunu da ortaya çıkardı. Cihaza yüklenen Android 9.0 Pie beta sürümleri ardından önemli sorunlar gözlemlenmeye başlanılırken, final sürümüyle birlikte tüm sorunların kaldırılacağından söz ediliyordu.

Android 9.0 DP4'ü çalıştıran bir Pixel XL'de görülen soruna bakıldığında Pixel XL modelinde bulunan hızlı şarj özelliğinin artık kullanılamadığı belirtiliyor. Bu konuyla ilgili Google'a birçok önemli geri dönüş gerçekleştirilirken, açılan şikayet başlıklarının çoğunda "Şarj Etme" veya "Yavaş Şarj Etme" ibareleri yer alıyor.

Bu sorun şirket tarafından geliştirilen Pixel, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinde görülmezken, sorunun doğruluğunu niteleyen hiçbir açıklamanın Google tarafından gerçekleştirilmediğini de belirtelim. Şikayetlerin artması halinde Google'ın artık Pixel XL'de görülen bu sorunu doğrulayacağını ve sorunu bulmak adına çözüm üreteceği de söylenenler arasında yer alıyor.

Şirket tarafından çok kısa süre içerisinde bu sorunu gidermeyi başaracak olan bir güncellemenin hazırlanıp sadece Google Pixel XL kullanıcılarına özel olarak yayınlanması bekleniliyor.

Whatsapp