Google Pixel ve Pixel XL ne kadar satabilir?

Google'ın yeni cihazlarının bu sene sonuna kadar satış rakamları ne olacak?

Google geçtiğimiz sene Ekim ayında Nexus 5X ve Nexus 6P adındaki akıllı telefon modellerini sunmuştu. Bu seneye kadar hep Nexus adı ile cihazlarını sunan firma, bu sefer Pixel ismini kullanmayı tercih etti. Yeni Ekim ayında geçtiğimiz gün duyurusu gerçekleştirilen akıllı telefonlar Google Pixel ve Pixel XL adındaki akıllı telefonlar oldu.

Google'ın yeni akıllı telefonları ekran büyüklükleri ve çözünürlükleri yanı sıra bataryaları ile birbirinden ayrılsa da diğer teknik özellikleri benzer olarak geliyorlar. Cihazlar tasarım olarak da aynı.

Sunuldukları ülke açısından ise Pixel cihazlar önceki modeller Nexus akıllı telefonlar gibi sınırlı kalacak. Ülkemiz de dahil olmak üzere bir çok ülkede satışa çıkmayacak olan Google Pixel ve Pixel XL'ın satış rakamları hakkında da tahminler gelmeye başladı. Bu yeni tahminlere göre 2016 bitene kadar Google'ın 4 milyon civarında Pixel ve Pixel XL akıllı telefon satması bekleniyor.

Google Pixel akıllı telefon 5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD AMOLED ekran ile gelirken, Pixel XL ise 5.5" büyüklüğünde AMOLED ekran içeriyor. Bu cihazın ekran çözünürlüğü ise 2560x1440 piksel Quad HD olmakta.

Her iki akıllı telefon da Qualcomm tarafından geliştirilen dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Snapdragon 821 yonga setinden güç almakta. 4GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonların dahili veri kapasitesi ise 32GB / 128GB. Kamera ise arkada 12MP ve önde de 8MP olurken, işletim sistemi ise Google Android 7.1 Nougat olarak belirlenmiş.

Whatsapp