Google Pixel ve Pixel XL dağıtımlar bugün başlıyor

Google'ın yeni Pixel ve Pixel XL modellerin ön siparişleri bugün dağıtıma sunuluyor...

Google, her sene yeni akıllı telefon modelleri sunuyor ve geçtiğimiz sene Nexus ailesinin son üyeleri olarak Nexus 5X ve Nexus 6P modelleri pazara sunulmuştu. Bu sene ise Pixel ismini kullanmayı tercih eden firma, Tavan kökenli HTC tarafından üretimi gerçekleştirilen Google Pixel ve Pixel XL modelleri ile karşımıza geldi.

Bu ay başında düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyurulan akıllı telefonlar, Amerika Birleşik Devletleri ve bazı ülkelerde ön siparişe sunulmuştu. Bugün itibari ile de ön sipariş ile Google Pixel ve Pixel XL'ı satın alanlar cihazlarına kavuşmaya başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Avustralya'da faaliyet gösteren cep telefonu operatörü Telstra, yanlışlıkla ön siparişleri tarihinden önce göndermeye başlamıştı.

Google'ın yeni Pixel ve Pixel XL modelleri, uzmanlardan da tam not alırken, akıllı telefonlar teknik özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Google Pixel akıllı telefon 5" büyüklüğüne ve 1920x1080 piksel Full HD ekran ile gelirken, diğer model Pixel XL ise 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlük içeren ekran ile sunuluyor. Akıllı telefonlar 4GB sistem belleği içerirken, dahili veri kapasitesi ise 32GB / 128GB olarak iki farklı şekilde geliyor. 

Akıllı telefonların arkasında 12MP kamera bulunuyor ve ön kamera da 8MP olarak geliyor. Ayrıca yonga seti de dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 821 olarak yer almakta. İşletim sistemi ise Android 7.1 Nougat.

Whatsapp