Google Pixel Serisi İçin Kötü Haber Geldi

Google tarafından 2016 yılında duyurulan ilk Pixel ve Pixel XL modelleri için önümüzdeki ay son sistem güncellemesinin dağıtılacağı açıklandı.

Ekim 2016’da Pixel ve Pixel XL isimleriyle beraber piyasaya sürülen ve Pixel serisinin başlangıcı olmayı başaran telefonlar öyle görünüyor ki yazılım tarafında yolun sonuna geldi. Google o zamanlar yaptığı açıklamada ilk Pixel cihazları için 2 yıl işletim sistemi güncellemesi ve 3 yıl güvenlik güncellemesi vereceğini açıklamıştı.

Telefonların piyasaya çıkmasından bu yana üç yıl geçmiş olmasına karşın Google sürpriz yaparak ilk nesil Pixel kullanıcıları için Android 10 işletim sistemi güncellemesini de dağıtmıştı. Şimdi ise Google cephesinden yapılan yeni bir açıklama Aralık ayında dağıtılacak olan güncellemenin Pixel ve Pixel XL modelleri için son güncelleme olacağı belirtildi.

Bir Google yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya baktığımız zaman telefonların her ikisinin de Aralık ayı içerisinde son ve kapsamlı bir sistem güncellemesi alacağı belirtiliyor. Birçok kullanıcı için üzücü bir durum olsa da bu telefonların Android 10 güncellemesi alan en eski cihazlardan bir tanesi olduğunu unutmamak gerekiyor.

Google, halen Apple gibi uzun yıllar boyunca eski cihazlarına destek vermeye devam etmese de en azından Android tarafındaki en uzun süre güncelleme dağıtan firma olarak dikkat çekiyor. Elbette bu noktada Android işletim sistemini geliştiren firma olmasının da büyük bir etkeni bulunuyor.

Whatsapp