Google Pixel Sahipleri İçin Sınırsız Fotoğraf ve Video Depolama Özelliği Geliyor

Google, Pixel sahipleri için sınırsız fotoğraf ve video depolama sözü veriyor. Google bulut depolama servisi ile bütün fotoğraf ve videolarınızı Google sunucularında saklayabileceksiniz.

Pixel 2 sahipleri için ücretsiz ve sınırsız orijinal kalitede fotoğraflar ve videoların depolanması hizmetinin bir zaman sınırlamasına sahip olduğu anlaşılınca, ilk seri Google Pixel sahipleri cihazları için benzer bir sınır olup olmadığını merak ediyordu. Neyse ki Google resmi olarak eski nesil Pixel telefonlarında böyle bir sınırlamanın olmadığını açıkladı.

Bilmeyenler için Google'ın Fotoğraflar bulut depolama hizmeti kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını orijinal ve yüksek kalitede olmak üzere iki farklı biçimde kaydetmesine olanak tanıyor. Yüksek kaliteli depolama, ömür boyu ücretsiz olsa da orijinal kaliteyi tercih edenler, belirlenen bir depolama limitinin bitmesinin ardından ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Sonuç olarak, Google bu noktada bulut depolama alanıyla ilgili olarak geçen sene piyasaya sürdüğü ilk seri Google Pixel cihazlarına daha iyi bir imkan sağlıyor. Elbette Google Pixel 2 sahiplerinin üzülmesine gerek yok. Pixel 2 cihazlarıyla orijinal kalitede yüklenen fotoğraflar ve videolar 2020'den sonra bu durumdan etkilenmeyecek.

Ülkemizde yıllardır satışa sunulmayan Google Nexus ve Pixel serisi umuyoruz ki ilerleyen yıllarda tekrar ülkemizde satışa sunulur. Çünkü dünyanın bir çok ülkesinde satışta olan Google cihazlarını ülkemizde de görmek istiyoruz. Google bu noktada ülkemizde General Mobile ile birlikte Android One cihazlarını satışa sunarak bu açığı kapatmak istiyor fakat Pixel serisi cihazlar Android One cihazlarına kıyasla hem daha uzun süre güncelleme alıyor hemde daha üst düzey donanım özellikleri sunuyor.

Whatsapp