Google, Pixel modellerinin alım satım işini yapan bazı Google hesapları banladı

Google'ın Pixel modellerini çoklu hesaplardan satın alarak satmaya çalışanlara ban geldi.

Google, kısa bir süre önce yeni akıllı telefon modellerini pazara sundu. Daha önce Nexus olarak cihazlar sunan firma, önce tabletlerinde daha sonra da akıllı telefonlarında Pixel ismini kullanmaya başlarken, Ekim ayı başında Google Pixel ve Pixel XL olarak akıllı telefonlar gün yüzüne çıkmıştı.

Google'ın Pixel ve Pixel akıllı telefonu ABD ve bazı ülkelerde Google Store üzerinden satışa sunulmuş durumda.

Google gelen bilgilere göre 200'den fazla Google hesabı banladı. Guardian'dan gelen bilgilere göre bu hesapların tümünü Google'ın Project Fi operatör üzerinden Pixel akıllı telefon aldığı ve cihazların da Amerika Birleşik Devletleri'nde vergi alınmayan eyaletlerden birisi olan New Hapmshire'da bir adrese gönderildiği ifade ediliyor.

Ban sonrasında kullanıcılar ayrıca Gmail, Fotoğraflar gibi diğer bazı Google servislerine de artık ulaşamayacak. 

Google'ın kuralları arasında, cihazların sadece kişisel kullanım amacı ile satın alınabileceği ve alım-satım yapılamayacağı bilgisi yer alıyor. Diğer taraftan kar amacı güdülmeden Google cihazlar hediye amacı ile satın alınabilmekte.

Google Pixel akıllı telefon 5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD ekran, 4GB sistem belleği, 32GB / 128GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 821 yonga seti, 12MP arka kamera, 8MP arka kamera, Google Android 7.1 Nougat mobil işletim sistemi özelliklerine sahip.

Google Pixel XL ise 5.5" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD ekran içermekte.

Whatsapp