Google Pixel Cihazlarına Always-On Display Özelliği Gelecek

Ortaya çıkan yeni raporlar Google Pixel cihazlarına ekranın düşük pil tüketerek sürekli açık kaldığı yani Always-On Display olarak bilinen özelliğinin geleceğini gösteriyor.

Google Pixel telefonlarına gelecek olan yeni bir güncelleme ile Samsung'un Galaxy S7 ve Galaxy S8 cihazlarında ve Motorola telefonlarının bazı modellerine görülebilen, her zaman açık ekran yani Always-On Display özelliğinin Google Pixel cihazlarına ekleneceği söyleniyor.

XDA Geliştiricileri, Android O'nun üçüncü geliştirici ön izleme yapısında yer alan kodları incelediği zaman ilginç bir detayı fark etti. Daha spesifik olmak gerekirse, aşağıdaki kodu SystemUIGoogle.apk dosyasının içerisinde bularak çözümlemişler. Kodlara baktığımız zaman Always-On Display özelliğinden bahsedildiğini görebiliyoruz.

XDA Geliştiricileri, yukarıdaki kodda bulunan "doze" nin Ambient Display için dahili bir isim olduğunu ve Goggle'ın birkaç yıl önce Android Marshmallow ile beraber tanıttığı güç tasarruf modu olan doze ile karıştırılmaması gerektiğini söylüyor.

Bu yukarıda gösterilen kod Android'in gizli SystemUI Tuner menüsünde bulunduğu için bu özelliğin kesin olarak cihazlara geleceğini söyleyemiyoruz. Elbette Always-On Display özelliğini Google Pixel cihazlarına gelme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle düşük pil tüketimine sahip AMOLED ekranlar siyah arka plan üzerinde dahada düşük pil tüketimi yapıyor. Google Pixel cihazının AMOLED ekran ile geldiğini düşündüğümüz zaman bir sonraki Pixel serisi cihazlarda da AMOLED ekran kullanılacaksa bu özelliğin gelmemesi için hiç bir sebep yok diyebiliriz.

Whatsapp