Google, Pixel 3a'nın 2019 Ortasında Piyasaya Çıkacağını Doğruladı

Google, Pixel serisine yeni katılacak olan orta seviye akıllı telefon Pixel 3a'nın 2019 yılı ortalarında piyasaya çıkacağını doğruladı.

Google geçen hafta, çevrimiçi mağazası aracılığı ile Nest Hub Max'in ayrıntılarını sızdırmıştı. Şirket, şimdi de web sitesi aracılığıyla orta seviye akıllı telefonu Pixel 3a'nın varlığını onaylamış oldu.

Pixel 3a kısa bir süre Google’ın çevrimiçi mağazasında göründü ve bu sayfada ayrıca, telefona ait, kumaştan üretilmiş olduğu ortaya çıkan bir koruyucu kılıfın da bağlantısı vardı.

Pixel 3a ve 3a XL ayrıca Google Play Konsolunda "Sargo" ve "Bonito" kod adlarıyla göründüler.

Konsolda yer alan detaylar bu telefonların RAM ve ekran çözünürlüğü gibi özelliklerinden bir kaçını ortaya koyuyor. Hem Sargo hem de Bonito kod adlı cihazlar 4GB RAM'e sahip, ancak Sargo kod adlı cihaz 1080 x 2220 piksel ekran çözünürlüğüne ve 440 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bonito'nun ekranı ise 1080 x 2160 çözünürlüğe ve 400 ppi piksel yoğunluğuna sahip.

Çözünürlük ve piksel yoğunluğu göz önünde alındığında, Sargo'nun 5.6 inçlik bir panele sahip olması muhtemel görünüyor. Bu durumda Bonito kod adlı cihaz da 6 inç ekrana sahip olacak diyebiliriz.

İki telefonun ayrıca Google Play Konsoldaki sistem özelliklerinde listelenmesi sayesinde 2019 ortalarında piyasaya sunulacağı da anlaşılıyor. Bu da, iki cihazın 7 Mayıs tarihinde başlayacak olan Google I/O 2019 Geliştirici konferansında resmi olarak duyurulacağı anlamına gelebilir. 

Whatsapp