Google Pixel 3 XL Android Q İle Çalışırken Görüntülendi

Geçtiğimiz Ağustos ayında Pixel 3 ile birlikte duyurulan Pixel 3 XL bugün Geekbench performans testinde Android Q işletim sistemi ile çalışırken ortaya çıktı.

Şuan piyasada akıllı telefon üreten üreticilerden birçoğu henüz cihazlarına geçtiğimiz Ağustos ayında Pixel 3 serisi ile beraber dağıtılan Android 9 Pie güncellemesini göndermemişken Google tarafından gelen son bilgiler Android Q işletim sisteminin varlığını ortaya koyuyor. Mevcut akıllı telefon üreticilerinden birçoğu eski cihazlarına daha yeni Android 8.1 Oreo güncellemesi dağıtırken Google şuanda Android Q işletim sistemini Pixel 3 XL modelinde deniyor.

Arama devi Google'ın yeni Android işletim sistemine hangi isimi vereceği şuan için bilinmiyor. Her yıl önden kısa bir harf ile duyurulan Android işletim sistemi güncellemelerinin en yenisi Android Q olarak adlandırılacak. Bildiğiniz üzere Google, Android işletim sistemlerinde alfabetik sıraya göre tatlı isimleri kullanıyor.

Listede yer alan donanım özelliklerine baktığımız zaman göze çarpan farklı bir özellik yer almıyor. Snapdragon 845 ile çalışan cihazın 4 GB RAM belleği ile geldiğini görüyoruz. Dün yapılan performans testinin sonuçlarına baktığımız zaman ise Pixel 3 XL Android Q güncellemesi tek çekirdek tarafında 2404 puan almayı başarırken çok çekirdek performansı noktasında ise 8510 puan alabiliyor.

Bu puanların Android 9 Pie işletim sistemi ile çalışan Google Pixel 3 XL ile oldukça benzer olduğunu söyleyebiliriz. Elbette güncellemenin şuan için erken erişim şeklinde test edildiği düşünülüyor.

Whatsapp