Google Pixel 2'de Sesli Asistan Özelliği Bluetooth Kulaklık İle Kullanılamıyor

Google Pixel 2 XL modelinde ortaya çıkan sorunların ardından bu seferde Pixel 2 modelinde önemli bir sorun ortaya çıktı. Pixel 2'de Bluetooth kulaklık ile sesli asistanı kullanamıyorsunuz.

Bu yılki iki yeni Google Pixel cihazından Pixel 2 XL modeli her geçen gün yeni bir ekran sorunu ile gündeme geldi. Hatırlayacağınız üzere ekran yanma sorunu, ekranın farklı renk verme sorunu gibi bir çok farklı sorun Google gibi büyük bir firmanın başını oldukça ağrıtmıştı. Şimdi ise Pixel 2 XL modelinin kardeşi olan küçük ekranlı Pixel 2 modelinde önemli bir sorun ortaya çıktı.

Bluetooth kulaklık kullanarak sesli asistan uygulaması olan Google Assistant'ı çalıştırmayı denediğinizde akıllı telefonda çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Sesli asistanı çağırdıktan sonra Pixel 2 mikrofon sesini kapatıyor, Bu yüzden sesli asistan özelliğini hiç kullanamıyorsunuz. Sesli asistan yardımcısının Pixel 2 deneyiminde ne kadar önemli bir yere sahip olduğu göz önüne alındığında, bu oldukça büyük bir sorun gibi görünüyor.

Bluetooth kulaklıklar ile kullanılamayan sesli asistan uygulaması ile ilgili Google destek forumlarında bir çok farklı kullanıcı tarafından geri bildirim yapıldı. Umuyoruz ki Google en kısa sürede kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda büyük bir hata düzeltme güncellemesi yayınlar.

Google bu hafta başında Pixel 2 modeli için bir sistem güncellemesini yayınlamıştı. Fakat bu dağıtılan güncelleme bu sorun ile ilgili herhangi bir düzeltme yapmamaktadır. Bu sebeple bir sonraki büyük Pixel 2 güncellemesine kadar Google'ın bu sorunu düzelteceğini düşünmüyoruz. En azından bir kaç hafta sonra gelmesi beklenen bir sonraki Pixel 2 güncellemesi ile bu sorunlar düzeltilecektir.

Whatsapp