Google Pixel 2 XL'nin tamir edilebilirliği puanlandırıldı

Google tarafından geliştirilen yeni amiral gemisi cep telefonu Pixel 2 XL'in tamir edilebilirliği iFixit stüdyolarında puanlandırıldı. Bakın iFixit ekibi Google Pixel 2 XL'a kaç puanı layık gördü?

Akıllı telefon pazarının en önemli modeli yada modellerinden birisi olarak karşımıza çıkan Google Pixel 2 XL, kısa bir süre öncesinde cihazı ön siparişle alanlara teslim edilmeye başlanıldı.


Cihazları parçalayarak tamir edilebilirliğini puanlandıran iFixit stüdyoları da bu cihazı kameralar önünde konuk ederken, gerekli testleri gerçekleştirdi. Modern görünümüyle birlikte dikkatleri üzerine çeken cihaz Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 835 yonga seti, Samsung tarafından geliştirilen RAM bellek ile depolama birimi ve LG tarafından hazırlanan 3.520 mAh kapasitesindeki bataryayı içeriyor.


NXP tarafından geliştirilen NFC modülü ile eSIM'i de bünyesinde içeren cihaz, gerçekleştirilen parçalama testlerinde hiçte zor bir şekilde parçalarına ayrılmıyor. Kolayca parçalanabilen cihaz da sadece dokuz adet vida bulunduğu belirtilirken, ekranın ince olması ve pil çıkarmasının zorlu olması sökme işlemini zorlaştırıyor.


Yapılan tüm testler sonucunda Google Pixel 2 XL modeli için bir puan belirleyen iFixit ekibi, cihazın tamir edilebilirlik puanının 10 üzerinden 6 olduğunu açıkladı. Bu rakamın günümüzdeki cihazlar ele alındığında, hiçe sayılır olmadığını da söylemeliyiz. Yani bu nedenle Google Pixel 2 XL oldukça kolay şekilde tamir edilen cihazlardan birisi.

Whatsapp