Google Pixel 2 Özellikleri Sızdırıldı

Google'ın önümüzdeki hafta duyuracağı iddia,edilen yeni Pixel 2 akıllı telefonunun teknik özellikleri internete sızdırıldı.

Google'a güvenmek zorunda değilsiniz, ancak güvenenler bir hata yapmış olabilir mi? Akıllı telefon modellerinde 3.5 mm kulaklık girişi olmaması, bugünlerde en hararetli tartışmalardan birini konusu fakat, sim kart yuvası olmaması, pek anlaşılabilir bir durum değil.

Söylentilere göre, Pixel 2'nin gömülü bir SIM kart yuvası olacak; böylece SIM kartınızı değiştirmeden operatörünüzü değiştirebilirisiniz. Ya da farklı açıdan bakarsak, Pixel 2 sahipleri, telefonlarını değiştirmek istediklerinde ne yapacak şimdilik belli değil gibi görünüyor. Ever bu durum yeni Apple Watch'da da var ancak bir akıllı saat ile akıllı telefonun operatör desteğini de bir tutamayız. Eminiz ki yeni Pixel 2 akıllı telefon modelleri, Google Fi ile harika çalışacaktır, ancak Avrupalılar için bu çok rahat bir durum olmayacaktır.

Tabi ki bu bilgi yanlış olabilir ve Pixel 2 akıllı telefonlae, geleneksel sim kart yuvası ile gelebilir. 

Devam edersek, hem Pixel 2 hem de Pixel 2 XL Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti tarafından güçlendirilecek. Ön tarafında ise ekranı çevreleyen, stereo hoparlörler yer alacak.

Ekran özellikleri söz konusu olduğunda işler biraz farklılaşıyor, Büyük ekranlı Pixel XL 2 modelinde Quad HD çözünürlük olacak ve geniş renk gamı desteklenecek olan küçük ekranlı Pixel 2'de ise 1080p ekran olacak. Her iki telefon da Gorilla Glass 5'i sahip olacak ve geliştirilmiş dayanıklılık için IP67 sertifikası ile suya dayanıklı olacak.

Yeni Pixel akıllı telefonlar, önde ve arkada muhtemelen OIS destekli tek kameraya sahip olacak. 2017 yılının en çok beğenilen ve aranılan akıllı telefon özelliği olan çift kamera kurulumuna yer verilmemesi dikkat çekiyor. 

İki telefon arasındaki farklı özelliklerden biri de batarya kapasitesi. Google Pixel 2, 2.700 mAh bataryaya sahip olacak. Daha büyük ekranlı Pixel 2 ise 3.250 mAh bataryadan güç alıyor. Cihazlar, 64GB ve 128GB dahili depolama alanı seçeneği ile geliyor ve 2023 yılına kadar sınırsız Google bulut depolama alanı ile sunulacak. Ancak bu alanın sadece fotoğraflar ve videolar için mi yoksa genel olarak tüm dosyalar için mi olacağı bilinmiyor. 

Son olarak, HTC tarafından geliştirilen ve Active Edge olarak adlandırılan çerçeve sıkma işlevselliği, Google Pixel 2 modellerine de geliyor. Önümüzdeki yapılacak duyuru, cihazlar hakkında çıkan söylentilerin hangisinin doğru olduğunu ortaya koyacak. 

Whatsapp