Google Pixel 2 Modellerinde Yeni Bir Sorun Ortaya Çıktı

Bazı Google Pixel 2 modellerinin Google Store mağazasından satın alınmış olsa bile OEM kilidi açılamıyor.

Görünüşe göre Google Pixel 2 cihazları müşterilerine yeni sorunlar çıkarmaya devam ediyor. Özellikle Pixel 2 XL ekran sorunları ve diğer çeşitli sistemsel hatalar ve sorunların ardından bir başka sorun daha var gibi görünüyor.

Bazı Pixel 2 kullanıcıları, telefonlarının gri renkli OEM Bootloader Kilidini açma seçeneğine sahip olduğunu bildiriyor. Bu durum Google izin verdiği halde, cihazlarında bulunan önyükleyici kilidini açamadıkları anlamına geliyor. Bu sorun sebebiyle OEM kilidi açılamayan Pixel 2 modeline sahip kullanıcılar büyük sıkıntı çekiyor.

Ayarlar menüsündeki Geliştirici Seçenekleri altında bulunan OEM Kilit Açma seçeneği gri renkte görünüyor. Düğmeye dokunmak herhangi bir değişiklik yapmadığı için bazı kullanıcılar bu sorundan şikayetçi olmaya başladı.

Etkilenen telefonlarda kullanıcılar seçeneği etkinleştirmeye çalışırken bu durum yüzünden telefonunuz zaten bir ağa bağlı olsa bile kullanıcının bir İnternet'e bağlanması isteniyor. Bu sorunla karşılaşan kullanıcıların sayısı Pixel 2 ve Pixel 2 XL kullanıcılarının karşılaştığı diğer sorunlarla karşılaştırıldığında nispeten küçük kalıyor. Hatırlayacağınız üzere bazı Pixel 2 ve Pixel 2 XL modelleri içerisinde işletim sistemi yüklü olmadan kullanıcılara gönderilmişti.

Bu sorundan etkilenen kullanıcılar sorunu düzeltmek için çeşitli yöntemler denediler, ancak hiç biri işe yaramadı. Cihazı fabrika ayarlarına döndürme, farklı SIM kartlar kullanarak cihazı açmak gibi çeşitli yöntemler ne yazık ki bu sorun için bir çözüm olmadı.

Şu anda, etkilenen cihazlardan birine sahip olan kullanıcıların yapabileceği tek şey, Google Müşteri hizmetlerine başvurarak cihaz değiştirme talebinde bulunmaktır. Aksi halde şuan için bu soruna çözüm olabilecek bir yöntem bilinmiyor.

Whatsapp