Google Pixel 2 akıllı telefon Ekim ayında premium tasarım ile geliyor

Google'ın yeni Pixel modeli bu sene Ekim ayında gün yüzüne çıkacak.

Bir süredir Android adındaki mobil işletim sistemini geliştiren Google, ayrıca donanım olarak da faaliyet göstermiş ve farklı üreticiler ile ortaklaşa olarak cihazlar pazara sunmuştu. Nexus çatısı altında gelen modeller, Samsung, Huawei, LG, HTC, Motorola gibi üreticilerden gelirken, önce tablet pazarında sonrasında da akıllı telefon pazarında Nexus modeller sonlandırıldı.

Daha önce Pixel C tablet sunan Google, ayrıca geçtiğimiz sene Ekim ayında Pixel ve Pixel XL adındaki modellerini gün yüzüne çıkardı. Bu cihazlar tasarım ve donanım olarak Google tarafından geliştirilirken, üretici ise HTC olmuştu.

Bu sene içerisinde Google'ın yeni modellerini sunması bekleniyor. Google Pixel 2 adı ile gelmesi beklenen bu yeni akıllı telefon hakkında bilgiler Google'ın Donanım Kıdemli Başkan Yardmcısı Rick Osterloth üzerinden geldi. Osterloth, AndroidPit'e bir demeç verdi.

Daha önce bazı bilgiler gelmiş ve Google'ın Pixel 2B adı ile bir başka akıllı telefon daha sunacağı belirtilmişti. İddialar bu yeni cihazın gelişmekte olan ülkeler için düşük donanım özellikli ve uygun fiyatla geleceği yönündeydi.

Ancak Osterloth, Google Pixel'in premium kalacağını ifade ediyor. Bu da Pixel 2B'nin gelmeyeceği anlamına geliyor. Ancak farklı akılı telefon üreticileri üzerinden farklı bütçe dostu modeller gelebileceğini de ekledi.

Google'ın yeni akıllı telefon modelleri büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 835 yonga setinden güç alacak. Ayrıca daha gelişmiş kamera özellikleri içerecekler.

Whatsapp