Google, OEM'lerin Düzenli Android Güvenlik Yaması Yayınlanmasını Sağlayacak

Google, Android platformunun en büyük sorunlarından biri olan güvenlik açıklarını, OEM'lerin düzenli Android güvenlik yamasını yayınlanmasını sağlayarak çözmeye kararlı.

Android ekosistemiyle ilgili tutarlı güncellemeler birkaç yıldan beri Google için önemli bir çıkış noktası oldu ve Google, bu yolla sorunu en azından belirli bir düzeyde çözdüğünden emin olduğunu düşünüyor. Şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı Project Treble, güncellemelerin daha kolay  olmasını ve ilk kez bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesinin beta versiyonunun Pixel cihazlarının dışında da kullanıma sunulmasını sağladı. 

https://www.youtube.com/watch?v=r54roADX2MI

Ve şimdi Google, Android güvenlik yamalarının düzenli olarak yayınlanmasını sağlamak için OEM'lere yönelik gereksinimleri değiştiriyor. Google I / O 2018 etkinliğinde, “Android güvenliğindeki yenilikler” segmentinde şirket, Google'ın güvenlik politikalarını etkili bir şekilde kullanması için gerekli olan Google’ın güvenlik politikasında yapılan bazı yeni değişiklikleri açıkladı. Google, Pixel cihazları için etkili bir şekilde Android güvenlik yamasını sunarken, OEM'ler bir yerden sonra bu güncellemeleri aksatmaya başladı. 

Şu an için Google'ın Project Treble'ı zorunlu tuttuğu kesin değil, zira sadece düzenli güncellemeden bahsediliyor. Google’ın bu güncellemeleri aylık olarak zorunlu tutmaması da olasıdır. Umarız, bu değişiklik, OEM'lerin değişikliklerin yürürlüğe girmesinden sonra güvenlik düzeltme güncellemeleri konusunda daha hızlı ıolmalarını teşvik eder. İşletim sistemi güncellemelerinde olduğu gibi, Project Treble bu konuda büyük bir rol oynayacaktır, çünkü Google, Project Treble uygulayan OEM'lerin bu güvenlik güncellemelerini uygulamaya koymalarının çok daha kolay olacağını belirtiyor. 

Whatsapp