Google, Marshmallow'un Haziran verilerini yayınladı

Google'ın Android Marshmallow işletim sisteminin yükselişi hala düşük seviyede...

Açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği Android işletim sistemi ile oldukça başarılı olan Google'ın bu işletim sistemi hem akıllı telefon pazarında hem de tablet pazarında en çok kullanılan mobil işletim sistemi olurken, ayrıca oyun konsolundan akıllı TV modellerine kadar bir çok farklı segmentte de tercih ediliyor.

Google her sene yeni bir Android sürümü pazara sunarken, son olarak geçtiğimiz sene Ekim ayı sonunda Android 6.0 Marsmallow yayınlanmıştı. Bu işletim sistemi hem eski modeller için güncelleme olarak sunuluyor, hem de yeni sunulan akıllı telefonlar tabletler bu işletim sistemi sürümü ile pazarda yerini almakta.

Diğer taraftan kısa süre önce Google I/O 2016'da firma Android N'i gün yüzüne çıkardı. Bu yeni işletim sistemi sürümü ise büyük ihtimalle bu sene sonunda Ekim / Kasım aylarında pazara sunulacak.

Google her ay Android işletim sistemi sürümlerinin pazar paylarını da sunarken, Haziran başı itibari ile yeni bilgiler sundu. Buna göre Android Marshmallow, %10.1 seviyesine ulaşmış durumda.

%35.4 pazar payı ile geçtiğimiz aya göre biraz düşüş olsa da Android Lollipop hala liderliğini sürdürüyor. Ayrıca Android Kitkat, %31.6 ile hala oldukça güçlü durumda. Android Jelly Bean ise %18.9 ile bu sürümlerin arkasında yer alırken, Android Gingerbread %2 ve Android Ice Cream Sandwich %1.9 ile listede yer alıyor.

Whatsapp