Google, LG V20'nin Nougatlı ilk akıllı telefon olacağını doğruladı

LG'nin yeni akıllısı V20, çok yakında Android 7.0 Nougat ile duyurulacak...

Google, nihayet merakla beklenen Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemini yayınladı. Daha önce iddialar Ağustos ayı sonu ile bu yeni işletim sisteminin sunulacağı şeklindeydi ve iddialar doğru çıktı ve Google'ın yeni işletim sistemi pazarda yerini aldı.

Android 7.0 Nougat çok yakında ilk planda Nexus modeller için güncelleme olarak sunulacak. Diğer taraftan bir süredir LG'nin yeni akıllı telefonu olan V20'nin Android 7.0 Nougat ile sunulacak olan ilk akıllı telefon olacağına dair bilgiler gelmekteydi ve bu durum Google tarafından doğrulandı.

Firmanın Android resmi sitesi üzerinde Nougat 7.0 sayfasının en altında LG V20'nin bu işletim sistemi ile sunulacak ilk akıllı telefon olacağı ve cihazın çok yakında sunulacağı belirtiliyor. 

LG 6 Eylül tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrine etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte de yeni LG V20 akıllı telefonun resmi olarak duyurulması bekleniyor.

LG V20  akıllı telefon iddialara göre, 5.7" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak. Ayrıca yeni akıllı telefonda önceki nesilde olduğu gibi 2.1" Quad HD ikinci bir ekran daha bulunacağı kaydediliyor.

Akıllı telefon gücünü ise dört çekirdekli işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden alacak. 4GB ya da 6GB sistem belleği, 64GB ya da 128GB dahili veri kapasitesi içerecek olan LG V20 akıllı telefon 20MP OiS destekli arka kamera, 8MP çift ön kamera ile pazara sunulacak.

Whatsapp