Google, I/O 2018'in Duyurusuna Hazırlanıyor

Google, biz dizi bilmece ve bir ananas pastası (pineapple cake) görseli yayınlarayarak, Google I/O 2018'in işaretlerini vermeye başladı.

Soğuk kış aylarının tam ortasında,olabiliriz ancak 9to5Google ekibinin verdiği bilgilere göre Google, geliştirici konferansı I/O 2018'in hazırlıklarına başladı. Google'ın paylaştığı tweet'teki şifreyi kıracak kadar teknik bilginiz varsa google.io web adresi için bağlantıya ulaşabilirsiniz. Bu web adresinde ise,muhtemelen Google Developers binasının resepsiyon alanını keşfetmenize olanak tanıyan bir Google Sokak Görünümü sunuluyor. 

Google, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Google I/O Geliştirici Konferansı'nın ipuçlarını bilmeceler vermeye başladı. Bu noktada Google'ın genel merkezi Mountain View'in kardeş şehri olan İwata'ya dikkat çekildiğini belirtelim.  Google.io web sayfasındaki bilmecenin çözümü ise sizi daha fazla ipucu ile dolu bir toplantı odasına götürüyor ancak şimdilik buradaki bilmece ile ilgili bir çözüm bilmiyoruz. 

Ancak ilgili toplantı odasında fark edilecek noktalar ise bie ananas pastası ve her şeyin baş aşağı tasarladığı bir tema oluyor. Google'ın bu yıl Geliştirici Konferansı'nın ana konusu büyük ihtimalle Android 9 ve Android P olacak. Genel olarak Android sürümlerinde tatlı isimlerini veren Google'ın ananas pastasını (pineapple cake)  neden tercih ettiği de anlaşılmış oluyor. 

Bu arada gelen bilgilere göre Google I/O 2018 Geliştirici Konferansı'nın 8-10 Mayıs tarihleri arasında,yapılacağı belirtiliyor. 

Whatsapp