Google, HTC Anlaşması Tamamlandı, Yeni Pixel Telefonlar Tayvan'da Üretilebilir

Google ile HTC arasındaki 1.1 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlandığı be bundan sonraki Pixel serisi akıllı telefonların, HTC'nin Tayvan'daki tesislerinde üretileceği belirtiliyor.

Google, 1.1 milyar dolarlık HTC satın alımını tamamladığını ve Tayvanlı şirketten donanım organizasyonuna yeni takım arkadaşları kattığını açıkladı.

HTC'nin mobil bölümünü satın alması, Google'ın akıllı telefonlarını geliştirmesine yardımcı olacak çünkü arama devi bir sonraki Pixel cihazlarının geliştirilmesini başka bir şirkete yaptırmak zorunda kalmayacak. İlk dokunmatik telefonu ve ilk metal çerçeveli yekpare gövdeye sahip akıllı telefonu geliştiren HTC mühendislerinin deneyimli ekibi, Google'ın Ar-Ge yeteneklerini daha da geliştirmek için ihtiyaç duyduğu herşeye tam olarak sahip diyebiliriz. 

Google'ın Donanımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, HTC'nin mobil bölümünü satın almasının şirketinin Asya Pasifik bölgesindeki pazar payını genişletmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Donanım bölümümüz üçüncü yılına girerken, uzun vadede yatırım yapmaya ve taahhütte bulunmaya kararlıyız. Bugün, Google'ın AI, yazılım ve donanımın en iyilerini bir araya getirerek, insanlar için yararlı deneyimler yaratma misyonuyla yola çıkan yeni takım arkadaşlarımızla çalışmaya başlıyoruz.

Daha önce de belirtildiği gibi anlaşma büyük olasılıkla Tayvan'da geliştirilecek olan Pixel 3 amiral gemilerinin yanı sıra Google'ın önümüzdeki dönemde piyasaya sunmayı planladığı diğer donanım ürünlerinin geliştirilmesine de büyük ölçüde yardımcı olacak. 

Osterloh, yayınladığı blog yazısında "Tayvan'ın başkenti olan Taipei'nin Asya Pasifik bölgesindeki en büyük Google mühendislik merkezi" olmasını beklediğini söyledi. Tayvan, "Google için önemli yenilik ve mühendislik merkezi olacak" diyor. .

Whatsapp